Celebració popular

Una fantasia veneciana, millor falla de València aquest 2021

  • Els forts xàfecs han marcat la celebració, traslladada a setembre pel coronavirus

  • La construcció de Convento Jerusalén guanya el concurs per setzena vegada en la seva història

barcelona/b7eb9a8d-2580-4ee5-ad0c-95ae3f75a28a_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg

barcelona/b7eb9a8d-2580-4ee5-ad0c-95ae3f75a28a_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg

1
Es llegeix en minuts

Una fantasia veneciana ha permès aquest dijous a la comissió de Convento Jerusalén conquerir novament el primer premi de la secció especial dels premis de les Falles de València 2021, que se celebren aquesta setmana. Aquest triomf suposa el 16è en la història de la comissió en la màxima categoria, a la qual cosa cal afegir un altre aconseguit com a Millor Falla de la Ciutat», aconseguit abans de l’existència de la categoria especial. Aquest guardó suposa el quart primer premi en l’Especial per a l’artista Pere Baenas, autor de la falla guanyadora.

Notícies relacionades

Batejada amb el nom de ‘Desenmascarats’, el monument faller guanyador no s’ha salvat dels forts xàfecs que han caigut a la capital valenciana les últimes nits, però tot i així el jurat ha pogut valorar-la degudament, segons informa el diari ‘Levante’, capçalera del grup editorial Prensa Ibérica. Les fortes pluges van arribar a posar en perill les Falles 2021, en una edició que s’ha traslladat al setembre pel coronavirus.

La falla que s’ha erigit en triomfadora està marcada per un gran pont, al voltant del qual es desenvolupa una gran quantitat de figures de diferents mides per a, a partir d’allà, establir les crítiques d’actualitat, revisades per l’artista. La polèmica l’ha marcat aquest any la que mostra dues dones vestides de falleres fent-se un petó.