Investigació

Detingut a Palma per violar una menor de 16 anys i assetjar-la durant mesos

  • Després d’una baralla entre el seu nòvio i el sospitós, la menor va denunciar l’agressió sexual, que va tenir lloc al juny

Detingut a Palma per violar una menor de 16 anys i assetjar-la durant mesos

DIARIO DE MALLORCA

2
Es llegeix en minuts

La policia local de Palma ha detingut un jove de 27 anys per violar una menor de 16 anys i assetjar-la durant diversos mesos. El sospitós va ser arrestat després d’una baralla amb el nòvio de la noia, que situa l’agressió sexual el mes de juny passat a la vivenda que l’acusat ocupa il·legalment al Coll d’en Rabassa.

Segons el relat de l’adolescent, el 4 de juny de matinada estava en un banc del carrer Cardenal Rossell quan un jove marroquí es va asseure al seu costat. Van començar a xerrar i ell li va dir que li agradava. Quan la menor marxava, la va subjectar i li va dir que anés a casa seva. Ella, espantada al veure que portava una navalla a la ronyonera, va accedir. Segons la víctima, una vegada al domicili ell la va portar a una habitació. Després d’insistir molt, va aconseguir que la deixés anar-se’n, però a canvi li va haver de donar el seu número de telèfon.

La violació es va produir l’endemà. El jove va contactar amb ella a través d’Instagram i es van citar. La noia va anar de nou a la vivenda, on ell la va tirar sobre un llit i va treure una navalla. No la va arribar a obrir, però l’adolescent va tenir por i l’acusat li va treure la roba, la va subjectar i la va forçar a mantenir relacions sexuals. Abans d’anar-se’n li va dir que no ho expliqués a ningú ni el denunciés.

A partir de llavors, el sospitós ha continuat contactant amb la noia per tornar a quedar. La menor no va accedir i, molesta per la seva insistència, va acabar explicant-li el que havia passat al seu nòvio. La parella va ordir un pla per posar fi a la situació. Ella se citaria amb l’assetjador i ell, simulant una trobada casual, li exigiria que la deixés d’assetjar.

Notícies relacionades

Així va tenir lloc diumenge passat a la nit, quan tots tres es van trobar a la zona de Cala Gamba i els dos nois van arribar a les mans. La policia local de Palma va ser alertada de la baralla i una patrulla va acudir al lloc. El sospitós ja havia fugit i la menor va explicar als agents l’agressió sexual soferta. Després de contactar amb la seva mare, van presentar una denúncia i la noia va ser atesa a la caserna per una psicòloga.

Després d’obtenir dades sobre l’acusat, la policia local el va detenir dilluns a primera hora del matí al seu domicili, una vivenda del carrer Cardenal Rosell on viu com a okupa. El jove, acusat d’un delicte d’agressió sexual, va ser traslladat a la caserna de Sant Ferran. Estava previst que s’entregués a la Policia Nacional, que assumirà la investigació del cas.