No va ser detinguda

Una mare deixa sols els seus fills de 2 i 4 anys per anar-se’n de festa a Saragossa

  • Els bombers van decidir no tirar la porta a baix, sinó intentar accedir a l’interior de la casa fent ús d’una autoescala

Una mare deixa sols els seus fills de 2 i 4 anys per anar-se’n de festa a Saragossa

EL PERIÓDICO DE ARAGÓN

1
Es llegeix en minuts

Els constants plors i crits procedents d’un vivenda situada a l’avinguda de la Jota de Saragossa van preocupar els veïns del bloc que van decidir trucar a la sala del 092 de la policia local a demanar ajuda. Diverses patrulles es van mobilitzar, van trucar al timbre, però tot i que se sentia moviment a l’interior no obria ningú. Dins hi havia dos nens de 2 i 4 anys que s’havien quedat sols. La seva mare va acudir a buscar-los diverses hores després. Estava de festa. 

L’atenció dels menors per part de la policia local va tenir lloc cap a les 22.00 hores. Els agents es van personar al domicili de manera urgent, van comprovar que la porta era tancada amb clau, per la qual cosa van trucar als Bombers de Saragossa. 

Aquests van decidir no tirar la porta a baix, sinó intentar accedir a l’interior de la casa fent ús d’una autoescala. Hi anaven acompanyats per sanitaris perquè en aquell moment no sabien què hi trobarien. Una vegada atesos els menors van comprovar que estaven sols, però en bon estat. En paral·lel, els agents de la policia local van mirar de localitzar la mare o la persona responsable dels nens, però no va ser possible. 

Notícies relacionades

En vista d’aquesta situació, els dos nens de 2 i 4 anys van ser traslladats a la comissaria de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a l’Aragó, que va activar el protocol del servei autonòmic de Protecció de Menors. Temps més tard, la mare dels nens els va anar a buscar i els agents els els van entregar. L’assumpte va quedar en mans del Jutjat de Guàrdia. 

La mare no va ser detinguda per un delicte d’abandonament de la llar com ha passat en altres casos de característiques similars, si bé l’assumpte serà investigat per la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó. Els dos nens no presentaven signes de desnutrició ni maltractament i la vivenda no deixava entreveure falta de salubritat. No obstant, l’expedient en els Serveis Socials continua obert.