Episodi de pluges intenses

Inundacions a Sagunt i Canet al descarregar la tempesta més de 180 l/m2 de matinada

  • L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, demana màxima precaució i que s’evitin els desplaçaments en la mesura que sigui possible

1
Es llegeix en minuts

Un gran aiguat ha caigut aquesta matinada sobre Sagunt. Segons l’alcalde, Darío Moreno, la localitat ha patit un episodi de «pluges torrencials» que han deixat «més de 180 l/m2» en molt poc temps. Les zones més afectades, ha detallat a les xarxes socials, són el Port de Sagunt i l’Almardà. A les 9.30 hores, els accessos i sortides de la localitat per l’N-340 es mantenien tallats com a conseqüència de les precipitacions.

Des de la matinada, els serveis d’emergència realitzen rescats en vehicles i treuen aigua en vivendes. Aquest matí, les peticions de treure aigua s’han multiplicat a les zones més afectades de Sagunt i a Canet, on almenys dos carrers i el passeig marítim també es trobaven tallats per les pluges. L’accés a Sagunt des de Puçol també estava tancat pel mateix motiu.

Des de primera hora del matí, tant la Policia Local de Sagunt com l’ajuntament, els bombers, el 112 i diferents entitats locals col·laboren en un dispositiu especial encaminat a intentar recuperar la normalitat a la capital del Camp de Morvedre, especialment al Port de Sagunt i l’Almardà.

L’Agència Estatal de Meteorologia també ha destacat avui el que ha passat de matinada al litoral del Camp de Morvedre, tot i que en el seu cas parla de més de 100 l/m. Segons l’Aemet, la zona on s’ha focalitzat especialment la pluja ha sigut entre Sagunt, Canet i el Port de Sagunt. I, en concret, aquest últim punt és on més aigua ha caigut segons els radars.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, l’alcalde de Sagunt ha demanat a través de les xarxes socials que s’actuï amb la màxima precaució i s’evitin els desplaçaments sempre que sigui possible.

Una tempesta històrica a Sagunt i Canet

L’aigua ha descarregat amb molta força des de les quatre del matí i la tempesta s’ha prolongat durant almenys quatre hores. Les últimes estimacions realitzades per l’Avamet parlen fins i tot de més de 200 l/m.