Vila marinera pròxima a Bilbao

Una jove denuncia una violació a Plentzia

  • L’Ertzaintza investiga la possibilitat que diversos agressors ataquessin la víctima

Una jove denuncia una violació a Plentzia
1
Es llegeix en minuts

L’Ertzaintza investiga una denúncia per agressió sexual que hauria patit una jove de 17 anys a la platja de Plentzia (Biscaia), segons ha informat el Departament basc de Seguretat.

Segons ‘El Correo’, va ser una amiga de l’adolescent la que va donar avís a l’Ertzaintza cap a dos quarts de tres de la matinada. Els fets es van produir a la platja després que la noia se separés de les seves amigues. La víctima va explicar als agents que un primer noi es va sobrepassar amb ella i després se n’hi va unir un altre. La policia investiga si pot ser que hi hagués més implicats.

Notícies relacionades

Plentzia, una vila marinera pròxima a Bilbao, s’ha convertit en un focus de conflictes al llarg de tot l’estiu. Milers de joves han pres la platja cada cap de setmana per fer ‘botellon’ sota la desesperació dels veïns. L’ajuntament, incapaç de controlar la situació, va demanar reforços policials per poder afrontar el problema, que en ocasions ha acabat en batalles campals.

El consistori convocarà demà una junta de portaveus en la qual es tractarà de consensuar un comunicat de condemna per aquests fets. Des del moviment feminista, a través de les xarxes socials, ja s’ha fet una convocatòria de concentració de protesta per aquesta presumpta agressió sexual amb el lema ‘No permetrem cap agressió masclista’, que es portarà a terme a les 20.00 hores d’avui al port de Plentzia. 

Temes:

Violacions