El drama de la violència vicària

Ampli dispositiu per trobar el pare acusat d’assassinar el seu fill a Barcelona

  • La policia catalana controla estacions de tren, d’autobús, aeroports i els voltants de les vivendes de familiars, amics i companys del sospitós

  • Dues treballadores municipals troben un cadàver a la muntanya de Montjuïc on es busca el presumpte parricida

Imagen del anuncio de los Mossos con el nombre y la fotografía del padre del niño asesinado en un hotel de Barcelona.

Imagen del anuncio de los Mossos con el nombre y la fotografía del padre del niño asesinado en un hotel de Barcelona. / ACN

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han demanat la col·laboració ciutadana per localitzar i detenir el pare del nen de dos anys d’edat assassinat dimecres en un hotel de Barcelona, per la seva presumpta relació amb la mort del menor.

Segons informa la policia catalana en el seu compte de Twitter, es tracta de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, té 44 anys, fa 1,78 centímetres d’altura, porta els cabells rapats, la barba retallada, té complexió atlètica i els ulls marrons.

Els Mossos d’Esquadra han informat, a més, que aquest dijous al matí dues treballadores dels serveis municipals de neteja han trobat un cadàver a la muntanya de Montjuïc de Barcelona.

Fonts dels Mossos consultades per Europa Press han descartat que aquesta troballa tingui relació amb el pare del nen de dos anys trobat mort dimarts a la nit a l’habitació d’un hotel al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Segons les mateixes fonts, els Mossos han rebut l’avís aquest dijous al matí i es desconeix de moment la identitat del cos.

En el moment de la fugida, el parricida portava una samarreta grisa, uns texans i unes sabatilles vermelles, sense cap tipus de bossa o motxilla.

La policia catalana controla estacions de tren, d’autobús, aeroports i els voltants de les vivendes de familiars, amics i companys del sospitós, que residia al Vendrell (Tarragona), i que feia pocs dies que s’havia separat de la seva parella, que s’havia instal·lat al barri barceloní de Sants amb el seu fill de 2 anys i 9 mesos.

Juntament amb la crida dels Mossos demanant la col·laboració ciutadana, s’adjunta una foto de presumpte homicida del menor.

Cap a les 22.30 hores d’aquest dimecres, agents de la Guàrdia Urbana van trobar el petit en una habitació de l’hotel Concordia, situat a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, inconscient i amb la cara morada, sense que els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que van intentar reanimar-lo poguessin fer res per salvar-li la vida.

Va ser la mateixa mare la que va alertar la policia després de rebre missatges amenaçadors del pare del nen, del qual estaria en procés de separació, amb un «te’n penediràs», per la qual cosa si es confirma la incriminació del pare en els fets es tractaria d’un cas de violència vicària, aquell en el qual l’home busca danyar la dona a través dels fills.

La Guàrdia Urbana va trobar el nen sota el llit. Van mirar de reanimar-lo, però no van poder fer res per salvar-li la vida. Tot apunta que el pare l’hauria ofegat amb un coixí abans de fugir.

Notícies relacionades

Després d’analitzar les càmeres de seguretat, els investigadors van comprovar que el pare del menor es va escapar saltant la tanca de la piscina de l’hotel passades les deu de la nit i que havia fugit cap a Montjuïc. Poc abans, havia sortit de l’habitació, a la setena planta de l’Hotel Concordia, a l’avinguda del Paral·lel, després de comprovar que no hi havia ningú al passadís.

Una de les hipòtesis que estudien els agents és que el sospitós hauria decidit acabar amb la seva vida i que el seu cos estigués ocult entre la vegetació de la muntanya de Montjuic.