Violència vicària

Els Mossos difonen la imatge del pare acusat de matar el seu fill de 2 anys en un hotel de Barcelona

  • El nen, d’uns 2 anys, ha mort presumptament en mans del seu pare, que va fugir cap a Montjuïc

  • La mare, que s’estava separant de la seva parella, hauria trucat alertant d’amenaces

  • ¿Què és la violència vicària?: fer mal a l’exparella utilitzant els fills

Imagen del anuncio de los Mossos con el nombre y la fotografía del padre del niño asesinado en un hotel de Barcelona.

Imagen del anuncio de los Mossos con el nombre y la fotografía del padre del niño asesinado en un hotel de Barcelona. / ACN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos investiguen l’assassinat d’un nen de 2 anys, en un hotel de Barcelona, presumptament a mans del seu pare, que ha fugit, per la qual cosa la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra l’estan buscant en un operatiu muntat primer a Barcelona i ampliat després a tot Catalunya.

Cap a les 22.30 hores d’aquest dimarts, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han trobat el nen a l’interior d’una habitació d’un hotel del districte de Sants-Montjuïc i s’ha activat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos han obert una investigació per esbrinar les circumstàncies d’aquest succés i l’autoria, i busquen com a presumpte autor dels fets el pare del nen per detenir-lo.

Segons ha avançat la cadena SER, la mare, que s’estava separant de la seva parella, hauria trucat alertant que el pare s’havia emportat el nen a un hotel de Barcelona i que li enviava missatges dient-li que «se’n penediria».

El Sistema d’Emergències Mèdiques va enviar al lloc quatre ambulàncies, una de les quals pediàtrica, però els sanitaris, que van trobar el nen inconscient i amb la cara morada, no van poder reanimar-lo.

Després d’analitzar les càmeres de seguretat, els investigadors van comprovar que l’home es va escapar saltant la tanca de la piscina de l’hotel, passades les deu de la nit, i que va fugir cap a Montjuïc.

Poc abans, havia sortit de l’habitació, a la setena planta de l’Hotel Concordia, a l’avinguda del Paral·lel, per comprovar que no hi havia ningú al passadís.

La mare, que s’estava separant de la seva parella, hauria trucat alertant que el pare s’havia emportat el nen a un hotel de Barcelona i que li enviava missatges dient-li que «se’n penediria».

Els Mossos han difós la fotografia del presumpte parricida.

L’Ajuntament de Barcelona està oferint recolzament psicosocial i acompanyament a la mare del nen. Ho ha dit la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, en un tuit recollit per Europa Press en el qual ha condemnat «aquest terrible homicidi d’un nen petit» i ha assegurat que estan seguint el cas de prop.

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat a les 19.00 hores d’aquest dimecres a la plaça Sant Jaume un minut de silenci en senyal de dol i de rebuig per l’homicidi.

A través d’Instagram, l’alcaldessa Ada Colau ha convidat «la ciutadania a afegir-se a aquesta mostra de rebuig de la violència i a expressar el seu condol i suport a la mare i a la família afectada».

«No hi ha paraules per expressar el dolor i la ràbia davant l’homicidi d’un nen petit. Condemnem i lamentem profundament la mort d’un nen de 2 anys aquesta nit a Barcelona, presumptament assassinat pel seu pare. I donem tot l’escalf i suport a la seva mare, la seva família i éssers estimats, que tenen a disposició els serveis de suport psicosocial de la nostra ciutat», ha escrit Colau a les xarxes socials.

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha recalcat que la violència masclista «no té cabuda en una ciutat feminista i democràtica com és Barcelona», pel que ha demanat «no normalitzar cap d’aquests crims

Per la seva part, la Conselleria d’Igualtat i Feminismes també ha lamentat aquest presumpte homicidi, ha explicat que està fent el seguiment del cas i que s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per «activar els protocols pertinents». «Demanem als mitjans tot el respecte amb el tracte de les informacions. Vetllem per garantir la privacitat de la família del nen», ha afirmat.