On Catalunya

Alacant

Un esquelet de tauró de quatre metres sobre la sorra

La marea deixa a la platja de la Marina d’Elx les restes òssies d’un gran peix que una biòloga identifica com d’un esqual després de l’informe policial

La marea deja en la playa de La Marina los restos óseos de un gran pez que una bióloga identifica como de tiburón tras el informe policial

La marea deja en la playa de La Marina los restos óseos de un gran pez que una bióloga identifica como de tiburón tras el informe policial

2
Es llegeix en minuts

No es tractava ni de les restes d’un congre, ni d’una rajada ni d’un monstre marí...», explicava ahir la Policia Local a les xarxes socials. Es tractava d’un tauró. La platja de la Marina d’Elx va tenir ahir tema de conversa des de primera hora per la troballa d’un esquelet de gairebé quatre metres.

La Policia Local d’Elx va localitzar les restes òssies cap a les dotze del migdia, però des de primera hora del matí no es parlava de res més entre els veïns i banyistes que d’aquesta enorme espina que l’onatge havia deixat al baixar la marea a la platja de la Marina.

Les restes de l’espècimen marí van portar de cap la Policia Local d’Elx per mirar d’identificar-lo perquè molta informació, a part d’aquests gairebé quatre metres que van mesurar dos agents, i el reportatge fotogràfic que van realitzar, no n’hi havia. Al final, hi va acudir al departament de Biologia Marina de la Universitat de València on es va aconseguir identificar com un tauró canyabota, també denominat com a tauró de sis brànquies o peix xovato (Hexanchus griseus). 

El més gran d’aquesta família arriba a mesurar més de sis metres i pot pesar una tona. Habita a grans profunditats en aigües temperades al voltant del món.

Un de similar es va capturar anys enrere en aigües d’Alacant i també s’han vist a Mallorca. Té un cos robust i imponent, el cap ample i aplanat amb el rostre curt i arrodonit. 

Dents

Les dents de la mandíbula superior en una fila, i les de la mandíbula inferior, en sis files, amb forma de pinta... tot i que teòricament és inofensiu ja que s’alimenta de crustacis i peixets.

Es manté immòbil al fons marí durant el dia i ascendeix a la superfície durant la nit per alimentar-se. El seu color li permet mimetitzar-se a les fosques aigües de les profunditats, expliquen els experts.

Notícies relacionades

Les restes seran traslladades a l’Institut de Biologia Marina per a la seva investigació, tot i que poc es podrà saber més vist l’estat en el qual es trobava. Algunes fonts van apuntar que altres peixos es van menjar les restes de l’esqual. No van deixar res.

La troballa de les restes de l’esqual va trencar la monotonia de les merescudes vacances de centenars de visitants i turistes de les platges d’Elx que ja entren en la seva recta final. Es dona la circumstància que aquesta setmana, a la platja del Pinet, a molt poca distància, es va produir un incident que va causar l’alarma després que una dona patís una mossegada d’un peix a un dels peus. L’exemplar era de mida gran però es desconeix de quina espècie. La dona va patir ferides de caràcter lleu, segons van explicar des de l’empresa que cobreix el servei de socorrisme, tot i que va ser traslladada a l’Hospital General d’Elx.

Temes:

Platges