Segrest parental

Detingut a Portugal el pare dels nens segrestats que havien sigut vistos a Tenerife

  • La policia ha localitzat al seu costat els dos menors, d’11 i 10 anys, que es troben en bon estat de salut

Buscan en Tenerife a dos hermanos secuestrados en Alemania: Kristian y Amantia.

Buscan en Tenerife a dos hermanos secuestrados en Alemania: Kristian y Amantia.

1
Es llegeix en minuts

El pare de Kristian i Amantia Toska, d’11 i 10 anys, sobre el qual pesava una ordre de cerca internacional per suposat segrest parental, ha sigut detingut aquest dimarts a Caldas da Rainha, a 92 quilòmetres de Lisboa (Portugal), segons confirmen fonts del cas a Prensa Ibérica. Al seu costat, la Policia Nacional ha localitzat els dos nens, que es trobaven en bon estat de salut.

La pista dels petits es va perdre el mes de gener passat, segons l’alerta difosa per l’associació SOS Desapareguts. La mare dels nens, que tenia la seva custòdia des que la parella es va separar el 2013, va denunciar que el seu exmarit se’ls havia emportat d’Alemanya. La dona es va desplaçar a Tenerife seguint diverses pistes que ubicaven els seus fills a l’illa. Allà es va dedicar a enganxar cartells amb la foto dels nens i va acudir a les autoritats espanyoles per demanar que els busquessin.

Amenaces

Segons la seva denúncia davant la policia, l’home va arribar a trucar-li per telèfon i li va manifestar que no tenia intenció d’entregar-los-hi. Fins i tot hauria arribat a amenaçar-la: «si vas a la policia et mataré a tu, la teva família i els nens», ha confirmat el president de l’associació, Joaquín Amills.

Notícies relacionades

Les indagacions de la policia van aconseguir situar els nens al costat del seu pare a Tenerife fa una setmanes. Segons ha pogut saber Prensa Ibérica, l’home es va presentar amb els seus fills en un jutjat de l’illa el passat 8 juny, després que un jutge alemany ordenés que tornés els menors a la seva mare.

Llavors, diversos funcionaris van explorar els nens i el pare va quedar per entregar-los abans del 21 de juny, però no ho va fer. La policia ha esbrinat que dos dies abans que es complís el termini d’entrega va viatjar amb avió des de Tenerife a Lisboa, amb parada a Madrid. Els investigadors van aconseguir seguir-li la pista fins a Portugal, on les forces de seguretat d’aquest país l’han detingut.

Temes:

Desapareguts