Crisi sanitària

La Generalitat renuncia a aplicar el toc de queda

  • Els 19 municipis on encara hi ha confinament nocturn deixaran de tenir-lo divendres, si el TSJC ho avala

TSJC limita el toque de queda a 19 municipios y deja fuera a Barcelona

TSJC limita el toque de queda a 19 municipios y deja fuera a Barcelona / Quique Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha decidit, a través del Procicat, renunciar a la implantació del toc de queda a Catalunya, després de les clatellades rebudes per part del Tribunal Superior de Justícia (TSJC). El Govern ha optat per prorrogar les mesures de contenció de la Covid-19 publicades el 19 d’agost, és a dir la limitació d’assistents a reunions o trobades familiars i de caràcter social, però descarta la restricció a la mobilitat nocturna, que decaurà també en els 19 municipis on encara estava vigent.

Notícies relacionades

Així, es continua limitant les reunions, tant en l’àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. Es manté el 70% de l’aforament en l’assistència a actes i cerimònies civils o religiosos, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Aquestes mesures es prorrogaran una vegada les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tindran una vigència de set dies. El Govern traslladarà la sol·licitud demà al TSJC i entraran en vigor aquest divendres 27 d’agost.