El pare dels nens segrestats a les Canàries va ser vist fa una setmana

El passat 11 de juny es va comprometre davant el jutge a entregar els nens a la seva mare, però va incomplir l’acord

El pare dels nens segrestats a les Canàries va ser vist fa una setmana

La Provincia

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional manté obertes totes les línies d’investigació sobre el presumpte segrest de dos nens alemanys, Kristian i Amantia, amb 11 i 10 anys, respectivament, que haurien sigut portats fins a Tenerife pel seu pare.

El Jutjat d’Instrucció Número 2 de Santa Cruz de Tenerife va emetre dimarts passat una ordre de recerca i captura per a l’home, de nacionalitat alemanya, i des de SOS Desapareguts ja s’havia advertit que els nens van ser vistos a l’illa diumenge passat, concretament a la zona sud. La Policia Nacional va iniciar la investigació i va entrar en vigor l’esmentada ordre, d’àmbit nacional, mentre tots els cossos i forces de seguretat estan alertats. Les tasques de rastreig s’han centrat al sud de Tenerife, on se suposa que podrien haver-se establert pare i fills.

Amb tot, fonts de la Policia Nacional manifestaven aquest dijous que desconeixien on es pot trobar el pare, de nacionalitat alemanya, sobre qui pesa una ordre de recerca per suposat segrest parental. I és que, si bé al principi hi havia «el convenciment que eren a Tenerife», ara ja no existeix aquest certesa.

Conflicte per la custòdia

La mare, de nacionalitat albanesa, va obtenir la custòdia dels nens al produir-se la separació del matrimoni i, per aquesta circumstància, els menors consten com a desapareguts des del mes de gener passat.

Per la seva banda, el president de l’associació SOS Desapareguts, Joaquín Amills, assenyalava en el programa ‘Viva el verano’ de Tele 5, que per requeriment de la mare, el 8 de juny els dos petits van ser sotmesos a una exploració als jutjats. El més gran, Kristian, va manifestar que mantenia una mala relació amb el seu progenitor, i tres dies després, l’11 de juny, el pare, a qui li consten antecedents per maltractament, va comparèixer a instàncies del jutge, acompanyat d’una traductora, dient davant sa senyoria que es mostrava disposat a entregar els nens a la seva mare. Se li va concedir llavors un termini de deu dies per fer efectiu aquest compromís, però el cert és que des d’aleshores se li ha perdut totalment la pista, fent cas omís als requeriments per part de la justícia.

Notícies relacionades

Davant aquesta circumstància, la mare dels petits, d’origen albanès, va viatjar de nou des d’Alemanya fins a Tenerife, i va arribar a l’illa el 30 de juliol. Es va desplaçar al sud, entenent que era en aquesta zona on podia trobar-se la seva exparella amb els dos nens, i es va dedicar a col·locar cartells amb la imatge el pare i els menors denunciant el segrest. Arran d’això, segons el testimoni de la mare, el pare va carregar contra ella, amenaçant-la de mort, com també als seus fills i a la seva família. Segons Amills, la mare hauria reconegut que l’última vegada que va parlar amb els petits va ser el 7 d’agost.

Joaquín Amills assegura que diverses persones van afirmar haver vist l’home deambulant diumenge passat per Tenerife, i considera difícil que hagi sortit de l’illa amb els seus fills.