Intimidació

La Policia alerta d’un nou mètode d’extorsió telefònica a través de pàgines de contactes

  • El xantatge es realitza utilitzant principalment WhatsApp i es val d’anuncis falsos en pàgines webs de dones que ofereixen els seus serveis sexuals a canvi de reemborsaments econòmics

La Policia alerta d’un nou mètode d’extorsió telefònica a través de pàgines de contactes
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha advertit d’una extorsió telefònica, principalment utilitzant WhatsApp, que s’està produint al llarg de l’any a tot el territori nacional i també de forma creixent a Navarra, relacionada amb anuncis falsos en pàgines webs de dones que ofereixen els seus serveis sexuals a canvi de reemborsaments econòmics.

De moment es té coneixement de més de 30 casos des de principis d’any denunciats a la Policia Nacional a Navarra, que van en increment en els últims dies.

Els autors d’aquest engany pugen a diverses pàgines de contactes, de l’estil ‘Pasion.com’ o ‘Navarsex.com’, anuncis falsos de dones que ofereixen els seus serveis sexuals a canvi de reemborsaments econòmics «amb la finalitat de captar informació de les futures víctimes; ciutat on es troben, nom, etc., no arribant a concertar cap cita», ha explicat en una nota la Policia Nacional.

Dies o setmanes després, els autors contacten amb les víctimes, telefònicament o a través d’aplicacions de missatgeria instantània, utilitzant línies telefòniques contractades a nom de persones que no existeixen. «Llavors informen els perjudicats que, per haver fet perdre el temps a les noies amb qui han contactat, han contret un deute econòmic amb elles», ha assenyalat.

«Intimiden telefònicament les víctimes amb l’objectiu de generar prou por perquè acceptin reparar el deute que mai van contraure i sol·liciten una compensació econòmica», ha explicat el cos policial.

Quan aquests accedeixen a concloure el presumpte deute, el mode de pagament proposat pels autors varia en relació amb la disposició dels perjudicats. El més habitual és l’ingrés de diners en efectiu a través de caixers per dificultar la investigació tot i que també s’han detectat altres mètodes de pagament. Els autors informen les víctimes que els diran el número de compte telefònicament i quan es trobin al caixer. Així s’asseguren que el perjudicat no pren nota de la numeració bancària.

Finalment, una vegada que les víctimes realitzen un primer pagament, «sempre se succeeixen peticions de diners posteriors». La recepció dels diners per part dels autors es realitza de manera immediata a l’ingrés a través de caixers automàtics.

Notícies relacionades

En cas de ser contactat telefònicament mitjançant aquest ‘modus operandi’, la Policia Nacional ha instat a no pagar i a contactar amb la policia abans de prendre la decisió d’efectuar qualsevol pagament o donar qualsevol tipus de dada personal.

Davant aquest tipus de fets es recomana a la ciutadania que estiguin alerta i consultin els consells i plans operatius en la pàgina web www.policia.es/colabora i les seves xarxes socials.