MIGRACIONS

Un centenar de migrants arriba a les Balears en les últimes hores

La Policia Nacional deté a Mallorca tres patrons de pasteres que traslladaven migrants des d’Algèria al preu de 1.000 euros per persona

Un centenar de migrants arriba a les Balears en les últimes hores

DAVID ARQUIMBAU SINTES / MED AGE

1
Es llegeix en minuts

Al voltant d’un centenar de migrants, tots ells homes menys dues dones, han arribat a les costes de les Balears en diverses embarcacions que han sigut albirades i rescatades en menys de 24 hores. L’últim dels rescats ha tingut lloc a les 15.40 hores d’aquest dissabte. Dues embarcacions amb 33 homes i una dona han sigut albirades pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior en aigües de l’illa de Cabrera.

D’altra banda, 17 migrants, tots homes, havien sigut interceptats a Portals Vells, ja en terra, després de la qual cosa s’ha iniciat la recerca de l’embarcació en la qual haurien viatjat. A més, durant la matinada han sigut rescatats 31 migrants més, 16 dels quals a les 01.40 hores també en aigües de l’illa de Cabrera i uns altres 15 a les 02.20 hores a l’illa de Formentera, al costat d’Eivissa. En aquest cas, ha sigut localitzada la pastera de Formentera, que ha sigut traslladada al port d’Eivissa.

L’arribada de migrants d’aquest dissabte se suma a la pastera interceptada a última hora d’aquest divendres amb 16 persones a bord a la Colònia de Sant Jordi.

Arrest de patrons de pasteres

Notícies relacionades

A més, en les últimes hores, la Policia Nacional ha detingut a Palma de Mallorca tres patrons de pasteres que formaven part d’un dels grups més actius de trànsit d’immigrants del nord d’Algèria amb destinació a les Balears, segons informa el portal Crònica Balear. Les organitzacions criminals dedicades al tràfic clandestí de persones entre les costes algerianes i Mallorca estan establertes a la costa nord-est del país nord-africà. Les componen els anomenats aconseguidors i ofereixen el viatge a Espanya en pastera per un preu que ronda els 1.000 euros per persona. Promocionen aquestes ofertes en establiments públics d’Algèria, normalment entre homes joves, encarregant-se així mateix de recaptar diners.

Altres membres de l’organització s’encarreguen d’aconseguir tots els estris per realitzar el viatge, tals com l’embarcació, el combustible, el motor i un dispositiu GPS. Normalment, aquests mateixos realitzen el viatge, dirigint i conduint la pastera.