Aquest divendres a les 15.00 hores

Comença l’operació especial de trànsit per al pont del 15 d’agost

  • Està previst que es produeixin 6,6 milions de desplaçaments per carretera, un 7,66% més que l’any anterior

BARCELONA 26/03/2021 SOCIEDAD Operación salida de semana santa en la foto retenciones en la Ronda de dalt a la altura de la Vall

BARCELONA 26/03/2021 SOCIEDAD Operación salida de semana santa en la foto retenciones en la Ronda de dalt a la altura de la Vall / ELISENDA PONS (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Trànsit (DGT) arrenca a les 15.00 hores d’aquest divendres l’operació especial amb motiu del pont del 15 d’agost i de les vacances d’estiu, en què es preveuen 6,6 milions de desplaçaments per carretera, un 7,66% més que l’any anterior.

Trànsit posarà en marxa una operació especial que s’estendrà des de les 15.00 hores de divendres fins dilluns 16 a la mitjanit, que és festiu a les comunitats d’Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries i Castella i Lleó.

Els accessos a les platges

La DGT preveu que l’increment de vehicles més gran tindrà lloc divendres a la tarda, entre les 16.00 i les 23.00 hores, i dissabte entre les 9.00 i les 14.00 hores, sobretot a la sortida de nuclis urbans i zones de destinació, a més dels habituals accessos a platges.

Respecte a la tornada, els moments de més intensitat circulatòria tindran lloc entre les 18.00 i les 23.00 hores de diumenge en aquelles comunitats en què el dilluns 16 no és festiu, i entre les 19.00 i les 23.00 hores de dilluns a Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries i Castella i Lleó.

Per a aquest dispositiu, Trànsit compta amb la màxima disponibilitat dels seus mitjans tant humans (agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, funcionaris dels Centres de Gestió de Trànsit, patrulles d’helicòpters i personal de manteniment, a més dels serveis d’emergències) com tècnics.

Aquests inclouen 780 radars fixos de control de velocitat, 92 dels quals són de tram, 545 radars mòbils, 12 helicòpters i 39 drons, a més de 261 càmeres i 15 furgonetes camuflades per a control de l’ús de mòbil i cinturó de seguretat.

Mesures per millorar la fluïdesa

Notícies relacionades

Com de costum, per afavorir la circulació a les zones més conflictives, Trànsit instal·larà carrils reversibles i addicionals amb cons en les hores de més afluència, a més d’itineraris alternatius.

Així mateix, la DGT paralitzarà obres a la carretera, limitarà proves esportives que ocupin la calçada i restringirà la circulació de camions en general i els que transporten determinades mercaderies en certs trams, dates i hores.