Onada de calor

Una tempesta seca amenaça l’incendi de la Terra Alta

Una tempesta seca amenaça l’incendi de la Terra Alta

Bomberos de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts

La previsió del temps no acompanya la intenció de sufocar de l’incendi de la comarca de la Terra Alta, que té el seu focus a la Pobla de Massaluca (Tarragona). Una tempesta seca, sense pluja i amb abundant aparell elèctric de llamps i trons amenaça la zona on treballen els Bombers, i les flames ja han arrasat més d’una quarantena d’hectàrees d’un parc natural.

La tempesta seca és la principal preocupació dels serveis d’emergències, segons ha explicat el portaveu de Bombers, Carles Savall, a l’ACN.

La terra està especialment seca a la zona, ja que no plou des de la primavera, assegura l’alcalde de la Pobla de Massaluca, Antoni Ferré. A la població s’ha registrat aquests dies la regla del 30%: més de 30 graus de temperatura, vent de més de 30 quilòmetres i una humitat de menys del 30%.

També s’esperen tempestes a l’extrem est de Catalunya.

Calor extrema al Bages

A la resta de Catalunya, les màximes també han batut rècords de calor. Artés (Bages) ha registrat la temperatura més alta a Catalunya, amb 42,8 graus centígrads, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

També han superat els 40 graus altres localitats de les comarques barcelonines del Bages, Osona i l’Anoia. Destaquen Gurb (42,5 ºC), Sant Salvador de Guardiola (41,6 ºC), Cardona (41,5 ºC), Castellnou de Bages (41,1 ºC) i Òdena (41,0 ºC).

Algunes poblacions de les províncies de Lleida i de Tarragona també han registrat temperatures superiors als 40ºC. A Sant Romà d’Abella i a Tremp, al Pallars Jussà, els termòmetres han arribat ha marcar, respectivament, 40,9 ºC i 40,8 ºC.

Notícies relacionades

En poblacions de la província de Tarragona també s’han superat els 40. Al Masroig (Priorat) s’ha arribat avui als 40,8 ºC i a Vinebre, 40,7ºC.

Les temperatures mínimes a Catalunya s’han registrat a Pont de Suert (Lleida), amb 15,3 ºC, i a l’aeròdrom de Das (Girona), on de matinada el termòmetre ha marcat 15,8 ºC.