Debat ètic

Oriol Mitjà advoca per vacunar obligatòriament els sanitaris en contacte amb vulnerables

  • L’epidemiòleg recolza implantar el certificat Covid per a determinades activitats, com planteja França o Itàlia

Oriol Mitjà advoca per vacunar obligatòriament els sanitaris en contacte amb vulnerables
1
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest diumenge l’epidemiòleg Oriol Mitjà s’ha manifestat partidari que la vacunació contra la Covid-19 sigui obligatòria per al personal sanitari que estigui en contacte amb persones vulnerables. En declaracions a RAC-1, Mitjà ha argumentat que «és inconscient que un hospital posi en risc els seus pacients perquè té un metge, una infermera o un auxiliar sense vacunar». Segons l’actual legislació, l’Administració no pot obligar cap persona a vacunar-se en contra de la seva voluntat; tot i que sí podria ressituar altres llocs als sanitaris que no acceptin ser immunitzats.

«La vacuna ha de ser obligatòria per a sanitaris i professors que tinguin contacte amb persones vulnerables», ha dit l’epidemiòleg de l’Hospital Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), que igualment ha indicat que s’ha de posar la tercera dosi de la vacuna a les persones grans i a la població vulnerable. «A la població general encara no fa falta», ha dit.

Notícies relacionades

Mitjà també ha opinat sobre la idoneïtat d’aplicar el certificat Covid per a determinades activitats d’oci, com ja han plantejat en països com França o Itàlia. L’epidemiòleg català ha assenyalat que, ja que tota la població «ha tingut la possibilitat de demanar cita per vacunar-se», és el moment «d’aplicar el certificat Covid».

Respecte a la polèmica per la celebració de festivals musicals aquest estiu, que han causat nombrosos contagis entre els assistents, Oriol Mitjà ha dit que, si bé ell no els hauria permès, «no els hem de demonitzar, ja que el seu impacte en la cinquena onada ha sigut petit». «Si fem bé les coses –ha considerat– amb molta probabilitat no patirem noves onades» de coronavirus.