Arrossegat 300 quilòmetres

Una dona trobada morta a Xàbia és una ‘kitesurfista’ d’Algèria desapareguda al març

  • Identifiquen per l’ADN el cadàver de Bakhta Ramdani, de 68 anys, establerta a Tipasa i amb més de 40 d’experiència en aquesta especialitat

Una dona trobada morta a Xàbia és una ‘kitesurfista’ d’Algèria desapareguda al març

LEVANTE-EMV

3
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha aconseguit identificar mitjançant l’ADN el cadàver de la dona trobada a principis de juny a 16 milles de la costa de Xàbia per un barco pesquer. Es tracta de Bakhta Ramdani, una experimentada ‘kitesurfista’ de 68 anys establerta a Tipasa (Algèria), desapareguda des de principis de març, quan va sortir, com cada matí, a disfrutar de les onades amb la seva taula. El seu cos, molt deteriorat per l’acció del mar i la fauna marina, estava enfundat en vestit de neoprè i portava un arnès, fet que indica als investigadors que la dona podria haver mort durant la pràctica d’algun esport com ‘windsurf’ o ‘kitesurf’, com va avançar al seu dia ‘Levante-EMV’.

El cadàver de l’esportista va ser trobat a prop de 300 quilòmetres de la costa d’Algèria on va desaparèixer i va ser arrossegat pels forts corrents del sud fins que un pesquer el va veure el 3 de juny. El patró de l’embarcació va avisar al servei de Trànsit Marítim i el cos sense vida i en avançat estat de descomposició va ser rescatat per la patrullera de la Guàrdia Civil.

Després de rastrejar les desaparicions de persones tant a Espanya com a Algèria i el Marroc –al sospitar que podia procedir pels corrents d’aquesta zona–, els investigadors han acarat les mostres de l’ADN i han confirmat la identitat d’aquesta persona, resident a Algèria i que havia viscut durant una temporada a França.

Bakhta Ramdani, amb més de 40 anys d’experiència sobre la taula, és una algeriana establerta a la localitat costanera de Tipasa, a uns 70 quilòmetres a l’oest d’Alger. Segons explicava ella mateixa en una entrevista concedida a una cadena local, el primer que feia cada matí a l’aixecar-se era comprovar el temps «i, si hi ha vent, al mar». Parava a dinar i després tornava a disfrutar de les onades fins a les cinc o les sis de la tarda. Aquesta era la rutina d’aquesta amant de l’esport, que combina mar i vent.

Van ser precisament els veïns, que la veien sortir carregada cada matí amb la taula, els que van donar la veu d’alarma a principis de març a l’adonar-se que no havia tornat a casa, segons van relatar alguns mitjans locals. A més, van comprovar que a casa seva hi havia el mòbil, les claus i el seu gos, de manera que no hi havia la possibilitat que hagués marxat de viatge.

Una vida dedicada a l’esport

Una vida dedicada a l’esportDues setmanes després, les autoritats algerianes van trobar a les platges de Gíger, a l’est de la capital, el cos d’una dona. Tot i que inicialment es va pensar que podria tractar-se de la veterana ‘windsurfista’, posteriorment es va descartar que fos ella.

Notícies relacionades

Després de tota una vida dedicada a aquest esport des que als 25 anys va pujar a la taula per primera vegada, Bakhta, als 68 anys, tenia una complexió atlètica que en un primer moment va despistar els forenses, que van estimar la franja d’edat del cadàver –trobat a 16 milles de la costa de Xàbia– corresponent a una dona d’entre 35 i 40 anys.

La morta, que deixa tres fills, també havia practicat karate i boxa, tot i que finalment es va decantar pel ‘windsurf’ perquè, segons explicava, «els esports de platja són els més complets per al cos». Bakhta es va acomiadar d’aquest món quan practicava l’esport que tant estimava, en circumstàncies que, atès l’estat que presentava el seu cadàver, no han pogut ser aclarides.

Temes:

Algèria