Evolució de la Covid

Una presó canària registra un brot de coronavirus amb 76 positius entre presos antivacunes

  • La majoria dels contagis associats s’ha produït al mòdul 11 de la presó, on estan ingressats els presos més perillosos

Una presó canària registra un brot de coronavirus amb 76 positius entre presos antivacunes

LA PROVINCIA

1
Es llegeix en minuts

La presó de Las Palmas II ha registrat un brot d’almenys 76 positius de Covid-19 i ha obligat a posar en quarantena les instal·lacions, segons han confirmat fonts de la Delegació de Govern.

La majoria dels contagis associats s’ha produït al mòdul 11 de la presó, on estan ingressats els presos especialment conflictius, mentre que al mòdul 12 hi ha cinc persones infectades més.

El delegat de Govern a les Canàries, Anselmo Pestana, ha afirmat que la totalitat dels funcionaris estan vacunats. Ha precisat que els primers contagis es van detectar entre el 10% dels presos d’aquesta presó que no ha volgut vacunar-se, una cosa que sí que ha fet el 90 per cent restant.

El delegat del Govern a les Canàries ha recalcat que s’estan complint tots els protocols i les pautes d’aïllament, per això no hi ha motius per alarmar-se, ja que, a més, les autoritats sanitàries regionals estan gestionant i fent el seguiment a aquest brot.

Notícies relacionades

Durant la jornada d’aquest dimecres es preveu realitzar un cribratge entre els treballadors i interns que hagin mantingut contacte estret amb els positius.

Arran d’aquests fets, Pestana ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha demanat als negacionistes i antivacunes que reflexionin sobre el que han de fer «perquè perjudiquen els altres, tensen el sistema sanitari, contribueixen a l’esgotament dels seus professionals i també que es descuidi l’atenció a altres malalties», per la qual Espanya es distingeix internacionalment i que, entre altres factors, fa que al país es registri una gran longevitat.