Amb tres tripulants

Vídeo | Rescat a Badalona d’una embarcació a la deriva

La virulència de les onades va posar la tripulació en perill

1
Es llegeix en minuts

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Barcelona, amb el recolzament dels Bombers, va rescatar dimecres 28 de juliol una embarcació amb tres persones a la deriva després d’haver tingut una avaria a l’altura de Badalona. Segons informa el cos policial, la nau, d’uns sis metres d’eslora, es trobava en risc de xocar contra unes roques, ja que la força de les onades impedia el control de la situació.

Al rebre l’avís, el Servei Marítim hi va enviar una unitat urgent i va comprovar que, malgrat que la tripulació havia ancorat la llanxa, aquesta estava a punt de cedir. Tot i que la Guàrdia Civil va intentar fer un transbord de les tres persones, la virulència del mar ho impedia, per la qual cosa els agents van optar per remolcar l’embarcació.

Notícies relacionades

En el moment que van començar l’operatiu de rescat, el cos policial va rebre el recolzament dels Bombers de Barcelona, que van desplegar la unitat subaquàtica.

Amb els bombers submergits a dos metres de profunditat, l’operatiu va aconseguir treure l’embarcació de la zona de perill amb una maniobra d’«extrema dificultat», segons destaca la Guàrdia Civil. Una vegada superada la zona més complexa, els agents van remolcar la llanxa fins al port de Badalona amb la tripulació indemne.