Lluita contra la pandèmia

La Generalitat demana una setmana més de toc de queda i redueix a 162 el nombre de municipis

Hi entren Figueres, Solsona i Amposta i en surten Castell-Platja d’Aro, Sitges i Igualada

La Generalitat demana una setmana més de toc de queda i redueix a 162 el nombre de municipis
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que s’ampliï una setmana més el toc de queda que s’aplica a Catalunya des del divendres 16 de juliol per lluitar contra la cinquena onada de la Covid. La portaveu, Patrícia Plaja, ha explicat que s’ha renovat la llista de municipis (que fins ara eren 165) en funció de la situació de pandèmia i que s’ha reduït a 162.

D’aquests 162, 136 són per igualar o superar els 400 casos diagnosticats per cada 100.000 persones a set dies, i 26 que no compleixen aquests indicadors però estan envoltats de localitats que compleixen aquests paràmetres.

La situació als hospitals està «extremadament tensada, arribant al límit», ha advertit Plaja. «La previsió és que les hospitalitzacions més greus no descendeixin en els pròxims dies», ha afegit. La sol·licitud del Govern al TSJC perquè ratifiqui les mesures «que vulneren els drets fonamentals» tenen l’objectiu «clar» de frenar l’expansió del virus. El confinament nocturn s’allargaria fins al 6 d’agost.

Altes i baixes

Notícies relacionades

Hi ha incorporacions com ara Amposta, Figueres, Solsona, Esparreguera i Alella. Entre els que en surten, hi ha Castell-Platja d’Aro, Puigcerdà, Sitges i Torredembarra.

Entre les restriccions hi ha també la prohibició de reunir-se més de 10 persones i el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores.