De la marca Rougie

Alerta per la presència de vidres en fuagràs d’ànec sencer procedent de França

  • El producte s’ha distribuït en vuit comunitats, entre les quals Catalunya

  • Les autoritats demanen als consumidors que retornin el pot al punt de compra

Alerta per la presència de vidres en fuagràs d’ànec sencer procedent de França

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, dependent del Ministeri de Consum, ha tingut coneixement a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de França relativa a la presència de fragments de vidre al producte fuagràs d’ànec sencer de la marca Rougie amb data caducitat 14/10/2022.

Fins ara no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta, segons informen les autoritats sanitàries, per la qual cosa recomanen a les persones que tinguin a casa productes afectats per aquesta alerta, que s’abstinguin de consumir-los i els retornin al punt de compra.

Arran d’una queixa dels consumidors, el fabricant francès ha procedit a la retirada d’aquest producte i s’ha informat els clients i publicitat un avís de recuperació per a la població. Concretament es tracta del ‘Foie gras de canard entier du sud ouest’ de la marca Rougie que es ven en pot de vidre amb lot 201014.103364.

Notícies relacionades

El producte s’ha distribuït a Dinamarca, Bèlgica, França, Suècia, Hong Kong i Espanya. A Espanya s’ha distribuït a les comunitats autònomes d’Andalusia, les Canàries, Catalunya, Castella-la Manxa, el País Valencià, Madrid, Múrcia i el País Basc.

Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.