Crisi climàtica

L’ONU veu «urgent» que el G-20 compleixi amb l’objectiu d’1,5 graus de l’Acord de París

Aquesta crida s’ha portat a terme una vegada que el grup de nacions no hagi aconseguit posar-se d’acord sobre la redacció dels compromisos clau sobre el canvi climàtic

L’ONU veu «urgent» que el G-20 compleixi amb l’objectiu d’1,5 graus de l’Acord de París
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, ha afirmat que «el món necessita urgentment» un compromís de les nacions del G-20 amb l’objectiu de reduir 1,5 graus la temperatura de la Terra, mesura inclosa en l’Acord de París.

«El món necessita urgentment un compromís clar i inequívoc amb l’objectiu 1,5 graus de l’Acord de París per part de totes les nacions del G-20», ha dit Guterres aquest diumenge, segons han informat les Nacions Unides.

Aquesta crida s’ha portat a terme una vegada que el grup de nacions no hagi aconseguit posar-se d’acord sobre la redacció dels compromisos clau sobre el canvi climàtic durant la seva recent Reunió Ministerial sobre el canvi climàtic, Medi Ambient, Clima i Energia.

«No hi ha camí cap aquest objectiu sense el lideratge del G-20. Aquest senyal és desesperadament necessari pels milers de milions de persones que ja estan en la primera línia de la crisi climàtica i pels mercats, els inversors i la indústria», ha asseverat Guterres.

A més, el secretari general ha recordat que per complir l’objectiu «ambiciós però assequible», el conjunt de nacions ha d’aconseguir la neutralitat de carboni abans del 2050, així com reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en, almenys, un 45% abans del 2030.

A menys de 100 dies per a la COP 26 de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Clima de 2021, de Glasgow, Guterres ha instat tots els líders del G-20 a comprometre’s amb el zero net per a mitjans de segle, així com assolir plans climàtics nacionals més ambiciosos per al 2030 i complir amb polítiques i accions concretes alineades amb un futur net zero.

Notícies relacionades

«El G-7 i altres països desenvolupats han d’entregar un paquet de recolzament solidari creïble per als països en desenvolupament, inclòs el compliment de la meta de 100.000 milions de dòlars –gairebé 85.000 milions d’euros–, augmentar el recolzament a l’adaptació i la resiliència a almenys el 50% del finançament climàtic total», ha apuntat l’ONU.

Els ministres del G-20, que es van reunir a la ciutat italiana de Nàpols entre el 23 i 25 de juliol, no han pogut posar-se d’acord sobre dos temes en disputa relacionats amb l’eliminació del carbó i l’objectiu d’1,5 graus, que ara haurà de ser discutit pel G-20 en la seva cimera de Roma programada per a l’octubre.