Foc

Les cendres de l’incendi de Santa Coloma de Queralt arriben a Barcelona

Alguns barris de la ciutat s’han despertat amb restes del foc i pudor de cremat

Les cendres de l’incendi de Santa Coloma de Queralt arriben a Barcelona

Marc Vila

1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el centre de Barcelona s’ha despertat amb restes de cendres i pudor de cremat provinents de l’incendi de Santa Coloma de Queralt (Conca del Barberá, Tarragona), segons han relatat diversos veïns a la xarxa social Twitter. En alguns barris de l’àrea metropolitana com Sants es podien veure les cendres a sobre dels cotxes i de les voreres, mentre que la visibilitat de la zona del Tibidabo és nul·la des del cor de la ciutat.

Notícies relacionades

Dissabte a la tarda es va iniciar l’incendi que ja ha cremat més de 1.100 hectàrees amb un front de més de 7,5 quilòmetres. És el foc més gran des que va començar l’estiu a Catalunya i afecta els municipis de Bellprat, les Piles i Santa Coloma de Queralt. Com a conseqüència de l’avanç del foc per camps de sembrats, on ha començat l’incendi, s’ha procedit a tallar les carreteres C-241d i T-201 al seu pas per la població tarragonina, segons el Servei Català de Trànsit.

Més enllà del focus de l’incendi, s’ha aixecat una columna de fum i foc visible a 60 quilòmetres de distància. Barcelona, que se situa a 100 quilòmetres de la Conca del Barberá, fa pudor de cendra i el fum treu visibilitat a la ciutat. El descontrol del foc fa témer els bombers que la superfície cremada pot arribar a ser de fins a 5.000 hectàrees, tant a la comarca de la Conca de Barberà com a la veïna Anoia.