El Govern central autoritza la venda de test a les farmàcies

  • El Consell de Ministres ha donat llum verda a la possibilitat d’adquirir proves de la Covid sense recepta mèdica

El Govern central autoritza la venda de test a les farmàcies

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la modificació legal necessària perquè puguin vendre’s tests d’autodiagnòstic a les farmàcies, una mesura molt demandada pels espanyols i que fins ara requeria prescripció mèdica.

La portaveu del Govern central, Isabel Rodríguez, ha explicat que la dispensació va destinada al fet que, «a títol individual», els ciutadans puguin fer un «exercici de prevenció». Si bé, segons ha recordat, si el test dona un resultat positiu, cal recórrer al sistema sanitari perquè es confirmi amb una PCR i el sistema tingui coneixement d’aquest contagi i iniciï les tasques de rastreig.

Notícies relacionades

«És una mesura molt reclamada i molt desitjada [...] i que va en la direcció de no baixar la guàrdia», ha assenyalat Rodríguez.

Les farmàcies esperen que la venda de test, tant d’anticossos com d’antígens, sigui un èxit i ajudi les persones a l’hora de tenir contactes socials, com assistir a un casament, a un concert o visitar una persona vulnerable, amb més tranquil·litat. L’efectivitat dels tests, depenent de la marca, supera el 95%, segons el Consell General de Farmacèutics.