Un centenar d’efectius de l’UME ja actuen a l’incendi de La Rioja

Les flames no han afectat els nuclis urbans pròxims, tot i que preocupa que el vent pugui agreujar la situació

Un centenar d’efectius de l’UME ja actuen a l’incendi de La Rioja
1
Es llegeix en minuts

Un centenar d’efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME), procedents de la base de Saragossa, ja actuen en l’incendi forestal declarat aquesta tarda a la muntanya Yerga, entre els municipis de La Rioja de Villarroya, Quel i Autol, on fins ara han cremat unes 200 hectàrees de massa poblada d’arbres.

El Govern de La Rioja ha assenyalat que els membres de l’UME s’han sumat, cap a les 23:30 hores d’aquest diumenge, a l’extinció de l’incendi, en què ja treballen ¡60 persones més entre les tasques d’extinció, coordinació i logística.

Els mitjans aeris, al fer-se de nit, s’han retirat i s’han establert torns per assegurar la presència d’equips de treball fins que es faci de dia i puguin tornar a volar.

Notícies relacionades

L’incendi, del qual encara no es poden precisar les causes ni el nombre de focus que té, s’ha detectat cap a les 18:10 hores i, ara per ara, no ha afectat els nuclis urbans situats als voltants de Yerga, a la Rioja Baixa.

Als serveis d’extinció els preocupa la velocitat i la direcció del vent a la zona, ja que això pot influir en les tasques per controlar l’incendi.