Aquí es va iniciar l’incendi de Llançà causat per una burilla

La imatge de l’inici del foc i l’exploració del terreny porten els Agents Rurals a assenyalar un cigarro mal apagat com a causant de les flames

Aquí es va iniciar l’incendi de Llançà causat per una burilla

Agents Rurals

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El foc del Cap de Creus es va iniciar, tal com demostra la fotografia aèria a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, al costat del voral de la carretera Gi-612, al seu pas per la urbanització de Santa Isabel, a Llançà. L’inspector en cap dels Agents Rurals ha explicat que en l’exploració sobre el terreny que han portat a terme els funcionaris no s’han trobat altres elements susceptibles de provocar la ignició. «Ni s’apreciaven restes d’activitat humana, ni de treballs mecànics, ni vidres trencats –que per un efecte lupa també poden provocar una flama–». La investigació s’estreny sobre aquesta burilla. I no seria la primera vegada que un cigarro mal apagat encén les flames. 

Es tracta d’un cigarro que estava gairebé completament consumit, però que ja es troba en poder de la policia científica dels Mossos d’Esquadra. Aquests policies miraran d'agafar restes de l’ADN de la persona que el va llançar al voral –gairebé amb tota seguretat des d’un cotxe– amb l’esperança d’acarar-la amb el seu registre de l’ADN –en el qual només consten persones investigades–.