Alerta per calor a Catalunya i vuit comunitats més

  • En alguns punts d’Espanya es podrien arribar als 40 graus aquest diumenge

Barcelona 14/06/2021 Ola de calor en las playas de Barcelona Barceloneta  Foto de Ferran Nadeu

Barcelona 14/06/2021 Ola de calor en las playas de Barcelona Barceloneta Foto de Ferran Nadeu / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de nou comunitats autònomes estaran en avís per altes temperatures per a aquest diumenge que podrà arribar als 40 graus a diferents punts d’Espanya, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). En concret, les comunitats autònomes en alerta són Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Galícia, Comunitat de Madrid i País Valencià.

Segons l’AEMET, hi haurà temperatures màximes a la meitat occidental peninsular, litoral nord d’Alborán, extrem oriental de l’altiplà Sud, nord d’Aragó, àrees de Catalunya i les Canàries. Només s’esperen cel ennuvolat al litoral oest de Galícia, amb probables boires costaneres, i alguns intervals de núvols baixos matinals en punts del nord de Galícia i àrea cantàbrica. També és possible que es formin boires costaneres al litoral d’Alborán durant la primera meitat del dia.

Notícies relacionades

Aquest diumenge les temperatures màximes baixaran a l’oest de Galícia, Cadis i el terç est d’Andalusia, tot i que pujaran al litoral de Màlaga i de Huelva, Catalunya, País Valencià, les Balears i aquest de les Canàries. Superaran els 35 graus a l’interior de la meitat sud peninsular, Huelva, Màlaga, sud-oest de l’altiplà Nord, interior sud de Galícia, nord d’Aragó, àrees de Catalunya i les Canàries. No es descarta que sobrepassin els 40 graus a les valls del Tajo, Guadiana i Guadalquivir.

A més, predominaran els vents de l’est al litoral cantàbric occidental, de component nord al nord-est de l’altiplà Nord, vall de l’Ebre i Menorca, i de component oest a bona part d’Andalusia, amb intervals de ponent fort a l’àrea de l’Estret.

Temes:

Calor