Més ingressos i més ucis

Catalunya dobla la xifra d’hospitalitzats en una setmana

Tots els indicadors, excepte la Rt, continuen a l’alça en una jornada amb gairebé 9.500 contagis

Catalunya dobla la xifra d’hospitalitzats en una setmana

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Els ingressos per Covid continuen creixent a Catalunya, amb més hospitalitzats i més ucis, i s’han diagnosticat 9.416 positius més, tot i que la Rt continua descendint lentament des de fa uns dies. En aquest context, el Govern espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre la petició per decretar el toc de queda nocturn –entre la 1 i les 6 de la matinada– als 161 municipis amb més casos de Covid, una decisió que recolza la Fiscalia.

Segons les dades actualitzades aquest divendres per Salut, avui hi ha 1.349 persones hospitalitzades amb covid, 94 més que ahir, de les quals 259 estan greus a l’uci, 22 més que la vigília, amb una mitjana d’edat de 50 anys. La xifra d’ingressats és el doble que fa una setmana.

La velocitat de propagació del virus (Rt) continua alentint-se per novè dia consecutiu i avui és d’1,31, un total de tres centèsimes menys que la vigília, allunyant-se del 3,42 de principis de juliol, de manera que avui, cada 100 infectats es contagia una mitjana de 131 persones, una transmissió comunitària encara descontrolada

No obstant, el risc de rebrot (EPG), que mesura el potencial epidèmic, puja lleugerament després de cinc dies de descens: és de 1.386 punts, 56 més que ahir, després d’haver arribat a un rècord de 1.875 punts el 6 de juliol.

L’1% de la població, contagiada

I la incidència acumulada de casos en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants (IA7) continua creixent i és de 1.088. Dimecres, per primera vegada en la pandèmia, es va passar de mil; això significa que ara mateix l’1% de la població de Catalunya està contagiada.

L’edat mitjana dels nous infectats, més d’un 85% amb la nova variant delta, està en els 29,2 anys.

Segons les dades de Salut, tot i que la majoria dels contagis s’estan donant entre persones d’entre 10 i 39 anys, estan creixent els infectats en tots els grups d’edat.

Notícies relacionades

La positivitat dels PCR i test d’antígens és ja del 19,30%, gairebé quatre vegades més del 5%, percentatge que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia.

També la mortalitat creix lleugerament en els últims dies, tot i que continua sent molt baixa, amb cinc morts en les últimes hores.