Afirma que tots tractaven amb donants de la ‘caixa b’

Bárcenas assenyala els ministres de Foment i Medi Ambient del PP

Explica davant el jutge que Álvarez Cascos va esbroncar Lapuerta perquè no va acudir directament a ell per tractar una adjudicació

Bárcenas assenyala els ministres de Foment i Medi Ambient del PP
1
Es llegeix en minuts

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha declarat aquest divendres davant el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz que tots els ministres de Foment i Medi Ambient dels governs ‘populars’, entre els quals ha esmentat Francisco Álvarez Cascos, tractaven amb donants de la ‘caixa b’ per parlar sobre adjudicacions públiques.

Bárcenas, que ha acudit pel seu propi peu a l’Audiència Nacional perquè en aquests dies es troba disfrutant d’un permís que el manté fora de la madrilenya presó de Soto del Real, ha comparegut aquesta vegada davant el jutge que investiga si les injeccions de diners que es feien a la ‘caixa b’ tenien per objectiu aconseguir adjudicacions concretes.

Segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, en que en altre temps era responsable de les finances ‘populars’ ha ratificat el que ja va exposar en la seva última confessió, plasmada en un escrit enviat a la Fiscalia Anticorrupció el mes de febrer passat, on va dir que algunes donacions eren finalistes.

Interrogat al detall per les parts –totes menys el PP, a l’advocat del qual no ha volgut contestar–, Bárcenas no ha sabut precisar qui hauria pagat per a quina adjudicació. L’extresorer ha explicat que aquestes dades eren en la documentació que li hauria robat l’‘operació Kitchen’.

No obstant, ha assegurat que tots els ministres de Foment i Medi Ambient dels governs del Partit Popular tractaven amb empresaris donants per parlar sobre les esmentades licitacions.

L’extresorer ha manifestat en aquest sentit que els pagaments a la comptabilitat oficiosa tindrien en realitat com a principal objectiu poder reunir-se amb els responsables de les administracions licitadores.

Notícies relacionades

En concret, ha recordat un episodi que li hauria transmès al seu dia el seu antecessor a la Tresoreria del PP, el difunt Álvaro Lapuerta. D’acord amb Bárcenas, Lapuerta va acudir al director general de Carreteres de l’Estat i el llavors ministre, Francisco Álvarez Cascos, el va esbroncar indicant-li que s’havia de dirigir sempre a ell per a aquests assumptes.

Ha relatat, així mateix, que en el PP hauria sorgit una disputa intestina entre el partit de Madrid i el nacional per les obres d’una carretera ubicada a la zona nord de la comunitat autònoma.