Per espiar Bárcenas

Villarejo ratifica davant el jutge l’interès de Rajoy a estar informat de l’operació Kitchen

  • L’excomissari assegura que parlava amb Cospedal com a representant del Govern, no del PP, al qual «entrava com al Daesh»

  • Afirma que el president del Govern volia parlar amb ell perquè no es fiava del que li arribava d’Interior

Villarejo ratifica davant el jutge l’interès de Rajoy a estar informat de l’operació Kitchen
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’excomissari José Manuel Villarejo ha ratificat davant l’instructor del cas Kitchen, el jutge Manuel García-Castellón, cosa que va declarar al Congrés sobre que informava el president del Govern, Mariano Rajoy, del dispositiu parapolicial establert per vigilar l’extresorer del PP Luis Bárcenas. Tot i que semblava difícil després que aquest dimarts digués en un escrit que per a això se li van facilitar dos telèfons per parlar directament amb ell, ha aportat algun detall nou, com que el líder del PP volia ser informat per ell, perquè no es fiava del que arribava del Ministeri de l’Interior.

De fet, ha dit que en les reunions que va mantenir amb la secretària general del PP María Dolores de Cospedal a la seu del partit al carrer Génova, però també a Marbella, creia que ho feia davant una representant del Govern, més que del partit, al qual entrava en un cotxe oficial pel garatge, com a mesura de seguretat com «entrava al Daesh», va dir davant els mitjans amb referència a Estat Islàmic, en una hipèrbole molt pròpia del personatge.

Notícies relacionades

Segons Villarejo, l’exministre de l’Interior també imputat, Jorge Fernández Díaz, «va ser un element essencial per al desenvolupament de l’operació, però no creu que la decisió d’organitzar l’operatiu partís d’ell» i menys sense consensuar-lo amb la vicepresidenta Soraya Sáenz del Govern o el president. Va assenyalar que es va generar un nivell de desconfiança sobre la informació que li arribava del ministre, que li consta que parlava d’aquestes coses amb el secretari d’Estat, el també imputat Francisco Martínez. I va començar ell a fer aquesta tasca d’informar Rajoy.

Agafar informació

Malgrat estar tan informat de tot, des que el que era director general de la Policia, Ignacio Cosidó, el va captar per a l’operatiu, Villarejo aporta dades de referència d’altres persones sobre l’intervingut realment a Bárcenas. Així, va declarar que Cospedal, quan ja era ministra de Defensa, li va donar per fet que s’havia intervingut documentació i que el llavors director del CNI, Félix Sanz Roldán, la informació afectava la seguretat de l’Estat.