«I res més», conclou

Araceli, la primera vacunada d’Espanya, fa una crida als joves: «Respectin la pandèmia»

La seva filla remarca la seva «profunda i sincera admiració a la ciència»

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

En la seva cadira de rodes, amb ulleres de sol i tan elegant o més que quan es va convertir en la primera persona a Espanya a rebre la vacuna, Araceli Hidalgo s’ha convertit aquest dijous en una de les protagonistes del segon homenatge d’Estat a les víctimes del coronavirus, presidit pels Reis i al qual han assistit gairebé 700 persones, entre les quals les principals autoritats del país i 250 familiars de professionals sanitaris que han mort ha causa del virus.

Araceli, de 97 anys, ha fet un discurs breu, però en el qual no s’ha oblidat que lluny de remetre, l’epidèmia no dona treva a Espanya a causa que la relaxació de les restriccions ha implicat l’incompliment de les normes de prevenció i els contagis, per tant, han tornat a disparar-se. «Als joves, els dic que respectin la pandèmia», ha assenyalat.

Notícies relacionades

Així mateix, ha enviat un «missatge a tots els grups sanitaris, que amb la seva feina han salvat moltes vides», a les seves companyes i treballadors de la residència Los Olmos de Guadalajara i «res més», ha conclòs.

Araceli va ser vacunada el 27 de desembre del 2020 i des d’aleshores més del 60% de la població espanyola ha rebut una dosi i .. milions tenen la pauta completa. Les vacunes suposen la gran esperança contra la pandèmia, per això, l’homenatge a la ciència i els científics que han fet possible la fita ha sigut una constant durant l’acte. Per exemple, la filla de l’Araceli ha expressat el seu agraïment als sanitaris i els cuidadors a les residències, que han fet la seva feina «amb una entrega absoluta», però també la seva «profunda i sincera admiració a la ciència per les vacunes que permeten mirar al futur amb il·lusió i esperança».