Reacció municipal

Colau: «Demanem claredat a la Generalitat amb les restriccions. Si és un toc de queda informal, que ho diguin»

L’alcaldessa de Barcelona adverteix que les recomanacions del Govern són «ambigües» i que els mitjans dels ajuntaments són insuficients

Les festes de Gràcia i de la Mercè «no estan en dubte», tot i que adverteix que s’haurà de definir bé què es podrà fer i què no

Colau: «Demanem claredat a la Generalitat amb les restriccions. Si és un toc de queda informal, que ho diguin»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest dimarts «claredat» a la Generalitat en les noves restriccions per la cinquena onada de Covid. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Colau s’ha queixat que el Govern s’ha mogut «en el terreny de les recomanacions», i són «ambigües». «Si és un toc de queda informal, que ho diguin, i que no en traspassin la responsabilitat als ajuntaments», ha insistit. Tot seguit, ha remarcat que els municipis no tenen «prou mitjans per controlar» el compliment de les restriccions.

«No volem polemitzar amb les mesures, però necessitem saber què es pot fer i què no. ¿Cal tancar les platges? ¿Com ho fem? Si es demana un toc de queda, que es digui, i amb quins mitjans», ha prosseguit. «La pandèmia és global i no és culpa de ningú, però la gent està esgotada. La majoria de la població respon bé a les instruccions, però han de ser precises. S’ha de deixar de banda el terreny de les recomanacions, les regles han d’estar clares», ha opinat.

Milers de persones al carrer

La situació ara mateix a Catalunya és «preocupant», segons l’alcaldessa, un fet que tots els ajuntaments encaixen, ha prosseguit. En la reunió que van tenir dilluns els principals ajuntaments catalans amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, se li va traslladar la preocupació sobre com «posar en pràctica» la vigilància a la via pública una vegada tanquen els establiments. Aquest dimarts al migdia hi ha prevista una nova reunió.

«No hi ha una gran variació amb les 00.30 hores, només mitja hora menys. El problema és que queden desenes de milers de persones al carrer. Hi col·laborarem perquè els contagis estan disparats», ha afegit Colau.

Limitacions de l’espai públic

Notícies relacionades

Al ser preguntada per les festes de Gràcia, previstes per a mitjans d’agost, Ada Colau, ha dit que «no estan en dubte», però que és necessari que la Generalitat aclareixi les limitacions d’ús de l’espai públic, si es podrà beure i menjar, igual que al Grec o en determinats actes culturals n’hi ha que estan asseguts».

Amb les festes de la Mercè, el mateix. L’alcaldessa s’ha mostrat a favor que se celebrin, aplicant les restriccions que convinguin en funció del moment de la pandèmia, igual que es va fer en l’edició del 2020, amb molts actes amb capacitat limitada, per exemple. Però «volem que es facin», ha conclòs..