Canvi de temps

Les temperatures es desplomen a Catalunya amb caigudes de fins a 10 graus

Al Pirineu baixarà notablement el termòmetre

Les temperatures es desplomen a Catalunya amb caigudes de fins a 10 graus

David Castro

2
Es llegeix en minuts

Canvis importants de les temperatures en les pròximes hores a Catalunya. L’aire càlid que en les últimes hores havia provocat que els termòmetres mostressin registres elevats donarà pas a un descens que serà més acusat al Pirineu les primeres hores de dilluns, i s’estendrà a la resta de zones a partir de dimarts. Tot i que a la façana litoral es mantindran les temperatures per sobre dels 20 graus aquest dilluns, el contrast tèrmic serà molt acusat al nord i nord-est.

Si en les últimes hores s’havien registrat temperatures més altes de l’habitual per a l’època de l’any, ara passarà el contrari: es registraran temperatures que estaran per sota de la mitjana. Aquesta circumstància provocarà que la caiguda del termòmetre sigui de fins a 10 graus menys en alguns punts, principalment al Pirineu.

Bandes de núvols alts

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya aquest dilluns minvarà la nuvolositat i el cel quedarà serè, amb alguns intervals de núvols en punts del litoral i prelitoral central i sud. Al final del matí, arribaran bandes de núvols alts i mitjans que avançaran d’oest a est i deixaran el cel mig ennuvolat.

A més, cap a migdia creixeran núvols a l’interior del quadrant nord-est i es formaran núvols baixos en punts del Pirineu, sobretot a la cara nord, on quedarà el cel molt ennuvolat. Independentment d’això, al llarg de la tarda es formaran núvols baixos en punts del litoral que tendiran a desplaçar-se de la costa central cap al litoral sud.

El Meteocat adverteix que el pic de la baixada de les temperatures serà dimecres:

Notícies relacionades

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), al Pirineu, a Catalunya intervals ennuvolats amb probabilitat de precipitacions febles a la Vall d’Aran des del matí i la resta a la tarda, sense descartar que s’estenguin a zones limítrofes del nord-est. A la resta, predomini de cel poc ennuvolat o clar amb intervals de núvols alts en hores centrals.

44 graus al litoral valencià

La situació a Catalunya no té res a veure amb el que passa a la resta d’Espanya, on es mantindran les temperatures «significativament altes» a l’extrem sud-est peninsular, Màlaga, les Balears i les Canàries, amb valors que localment arribaran als 43 o 44 graus a València, Alacant i Múrcia.