Explotació sexual

Alliberades dues dones i detingudes 22 persones per tràfic i explotació sexual a Almeria i Màlaga

  • La xarxa delictiva captava dones mitjançant agències que publicaven ofertes de feina a Internet.

  • Les víctimes havien d’estar disponibles les 24 hores del dia i només tenien dues hores lliures per sortir al carrer.

Alliberades dues dones i detingudes 22 persones per tràfic i explotació sexual a Almeria i Màlaga
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha desarticulat una organització delictiva dedicada, presumptament, al tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. Dues dones han sigut alliberades i hi ha 22 detinguts –17 a la província d’Almeria i cinc a Marbella (Màlaga)–.

El principal responsable de l’organització ha ingressat a presó, i els quatre prostíbuls i els tres clubs de cites han sigut clausurats per ordre judicial. L’entramat captava les víctimes, principalment dones de l’est d’Europa, a través d’agències que publicaven a Internet falses ofertes d’ocupació, estenent la seva activitat a la venda de droga i de fàrmacs per a la disfunció erèctil.

Durant l’any 2019, la Policia Nacional va portar a terme una investigació sobre una organització dedicada al tràfic de dones per a la seva explotació sexual, que va culminar amb la detenció a Motril (Granada) de sis persones i l’alliberament de cinc víctimes. Però els agents no van donar per finalitzades les indagacions i van continuar amb la investigació de diverses agències que, a través de pàgines web i xarxes socials, captaven dones de diversos països de l’est europeu, a qui presentaven falses ofertes d’ocupació per treballar com a relacions públiques o acompanyants a Espanya i en altres països de la Unió Europea.

Durant la investigació s’ha constatat l’existència d’una organització que controlava prostíbuls i clubs de cites a la província d’Almeria i a la localitat malaguenya de Marbella i que comptava amb acords de col·laboració amb agències de captació. A través d’aquests acords, l’organització rebia dones per treballar als seus locals, i era aquí on les informaven que la seva veritable feina seria l’exercici de la prostitució.

Llavors, les dones eren sotmeses a un control estricte pels encarregats dels locals, havien d’estar disponibles les 24 hores del dia amb només dues hores lliures per sortir al carrer i havien d’entregar el 50% dels seus beneficis a l’organització.

Més d’una dècada activa

El líder de l’organització, que s’estima que ha estat activa des de fa més de deu anys, utilitzava múltiples societats mercantils amb l’objectiu d’encobrir la veritable titularitat dels clubs i prostíbuls, on també es posava a disposició dels clients substàncies estupefaents i fàrmacs contra la disfunció erèctil.

Notícies relacionades

Una vegada que els fets es van considerar acreditats i es va aconseguir la identificació dels integrants de l’organització criminal, els agents van practicar l’entrada i registre a quatre prostíbuls, tres clubs de cites i dos domicilis ubicats a la província d’Almeria i al municipi de Marbella, i així van aconseguir l’alliberament de dues dones tractades.

A l’operació han sigut detingudes 22 persones pels presumptes delictes de pertinença a organització criminal, tràfic d’éssers humans relatius a la prostitució, contra els drets dels treballadors i contra la salut pública, segons han destacat des de la Policia Nacional en un comunicat. A l’operació s’han intervingut 26.941 euros, 19 xecs per un valor de 53.000 euros, 35 bossetes de cocaïna, 176 pastilles per a la disfunció erèctil i documentació rellevant abundant per a la investigació.