Va falsificar un segell oficial

Detingut a Melilla un advocat que introduïa il·legalment empleades marroquines

  • Segons la Prefectura Superior, els documents trobats «mostraven evidents signes de falsedat»

zentauroepp41609538 graf2225  ceuta  espa a   15 01 2018  dos porteadoras han mu180606085700

zentauroepp41609538 graf2225 ceuta espa a 15 01 2018 dos porteadoras han mu180606085700 / Reduan

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Melilla un advocat per falsificar el segell del Consolat d’Espanya a Nador per tramitar autoritzacions de residència i treball per a empleades de la llar marroquines. El lletrat ha sigut acusat d’un delicte de falsedat documental i un altre contra els drets dels ciutadans estrangers.

Segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia Nacional de Melilla, la investigació es va obrir per la detecció, per part del personal policial de l’Oficina d’Estrangers, de documentació incursa en dos expedients de sol·licitud de residència i treball a nom de dues ciutadanes marroquines. I asseguren que els documents trobats «mostraven evidents signes de falsedat». A més, han reiterat que aquests tràmits, presumptament realitzats davant el Consolat d’Espanya a Nador, «presentaven segells d’aquest ens diplomàtic i una rúbrica a tall de firma, pretenent simular compareixences davant funcionaris consulars que mai van arribar a produir-se».

¿Com actuava el lletrat?

Notícies relacionades

El lletrat actuava en representació de dos empleats del consolat, «que, de bona fe, van delegar en ell la tramitació de les autoritzacions de residència i treball com a empleades de la llar de les dues dones marroquins afectades», han assegurat els investigadors. Mitjançant aquesta pràctica, «el lletrat mirava de reparar la impossibilitat dels seus clients de passar al país veí per realitzar els tràmits oportuns a conseqüència del tancament fronterer amb el Marroc». 

La Policia apunta que, en el cas que la tramitació d’aquests expedients hagi prosperat, les beneficiàries marroquines haurien obtingut il·legalment la documentació necessària per a la seva estada en territori Schengen, gràcies al lletrat.