Cribratges a professionals

Pas enrere a les residències de Catalunya: les visites hauran d’acreditar estar vacunades o fer-se un test

  • Es faran cribratges setmanals entre els professionals no immunitzats fins que millori la situació

Pas enrere a les residències de Catalunya: les visites hauran d’acreditar estar vacunades o fer-se un test

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Pas enrere a les residències de Catalunya. Les persones que vulguin visitar els familiars a les residències hauran d’acreditar la pauta completa de vacunació o fer-se un test d’antígens. Aquesta és una de les mesures que consta en un nou protocol que el Departament de Drets Socials, en coordinació amb el de Salut, ha enviat als centres residencials davant l’empitjorament de la pandèmia, i al qual ha tingut accés l’ACN.

No serà necessari que es faci el test qui hagi passat la infecció els últims tres mesos. A més, es faran cribratges als professionals i, en concret, PCR als no vacunats amb la pauta completa. Durant les pròximes setmanes i fins a la millora de la situació, es faran cribratges setmanals. La mascareta s’haurà de portar tant a l’interior com a l’exterior.

Mascareta quirúrgica

En el cas dels residents, s’hauran de posar la mascareta només si no poden respectar la distància d’1,5 metres i a les sortides del centre que facin. En aquest sentit, també es recomana que quan estiguin en interiors fora de la residència, tant ells com els seus familiars portin una mascareta quirúrgica.

Notícies relacionades

En aquells usuaris que no estiguin vacunats o que no tinguin la pauta completa i hagin d’estar en espais tancats fora de la residència, el protocol recomana fer test ràpids a la tornada al centre al cap de cinc, 10 i 15 dies. A més, s’insisteix que cal potenciar la vacunació d’aquests usuaris.

Aquestes mesures afecten les residències d’avis, les persones amb discapacitat i de salut mental, així com els centres de dia i centres ocupacionals.