Turisme espacial

Un desconegut paga 28 milions de dòlars per viatjar a l’espai amb Jeff Bezos

  • El 20 de juliol l’aeronau de Blue Origin sortirà de l’atmosfera en la primera expedició tripulada de la companyia, que durarà deu minuts

Un desconegut paga 28 milions de dòlars per viatjar a l’espai amb Jeff Bezos
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins a 28 milions de dòlars. Aquest és el preu que un postor desconegut ha pagat per formar part del primer viatge tripulat a l’espai de Blue Origin i sortir de l’atmosfera al costat del multimilionari Jeff Bezos, fundador d’Amazon i de la mateixa companyia espacial.

Dissabte passat es va posar en marxa una subhasta per determinar qui acompanyaria Bezos i el seu germà Mark. Segons va explicar Blue Origin, fins a 7.600 persones de 159 països de tot el món van participar en la licitació. El nom del guanyador, que ara per ara continua sent una incògnita es revelarà en els pròxims dies. Una quarta persona formarà part d’aquesta luxosa tripulació.

Bitllet a l’espai

El 20 de juliol l’aeronau New Shepard de Blue Origin s’enlairarà per fer el primer viatge d’astronauta privat a l’espai, cosa que obrirà la veda a un exclusiu turisme espacial que pot créixer en la pròxima dècada. A un preu més reduït, ja que es calcula que en un futur pròxim les butlletes espacials tinguin un cost del voltant del mig milió de dòlars. La data de la missió no és fútil, ja que es complirà el 52 aniversari de l’arribada a la Lluna de l’Apollo 11.

No obstant, l’expedició serà limitada. Així doncs, la nau no viatjarà a la Lluna o s’allunyarà de la Terra, sinó que superarà el límit de l’atmosfera, on comença l’anomenat espai exterior i acaba la gravetat. S’espera que la missió duri uns deu minuts.

Privatitzar el cel

El 5 de juliol, Bezos deixarà de ser el director executiu d’Amazon, companyia que va fundar i va liderar fins a convertir-la en el gran gegant del comerç electrònic mundial. Bezos, que ha utilitzat mecanismes legals per evitar el pagament d’impostos sobre la renda en dues ocasions, es dedicarà llavors a Blue Origin.

Notícies relacionades

La companyia, fundada l’any 2000, no serà l’única que busqui accelerar els viatges a l’espai, un turisme reservat només per a les elits econòmiques del planeta. El pare de Tesla, Elon Musk, està fent el mateix amb SpaceX, que ja té planejat un viatge a la Lluna per al 2023. En aquesta ocasió els tripulants seran el multimilionari japonès Yusaku Maezawa i vuit acompanyants.

Aquesta privatització del cel ha inquietat múltiples experts, que assenyalen els riscos que la colonització exterior dels gurus de Silicon Valley pot suposar per a l’estudi del que passa més enllà de la Terra.