Anècdota a Burjassot

Un regidor de Vox ‘surt de l’armari’ durant el ple municipal

José Vicente Aguilar afirma que «no per ser de Vox he de ser heterosexual»

Descarta represàlies de la direcció de la formació

Un regidor de Vox ‘surt de l’armari’ durant el ple municipal

L-EMV

3
Es llegeix en minuts

«No per ser de Vox he de ser heterosexual; si pensen això s’equivoquen. És més, els convido a casa meva perquè coneguin el meu marit». Amb aquesta intervenció, José Vicente Aguilar, regidor de Vox a Burjassot, va anunciar públicament la seva homosexualitat durant el ple municipal, celebrat el vespre de dimarts.

Tot es va precipitar durant el debat del punt en el qual es proposava l’adhesió del consistori a la Declaració Institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Segons explica el regidor de Vox, «la regidora socialista va iniciar la seva intervenció al·ludint-me expressament: ‘això va per a José Vicente’», relata el regidor.

«Fart dels atacs que ve patint el meu partit cada juny per la festivitat del dia de l’orgull gai», admet Aguilar, va tancar el foli en el qual tenia escrita la intervenció que portava preparada de casa i em vaig llançar i vaig treure tot el que tenia a dins», relata a aquest diari. «Em va tocar la fibra i vaig parlar amb el cor», reconeix.

El regidor de 44 anys està en la política activa des del maig del 2019, quan va aconseguir l’única acta de Vox a Burjassot. Abans havia sigut militant del PP, sense càrrecs de responsabilitat, però va decidir abandonar les files populars «desencisat per la política que estaven fent els últims anys». El seu germà va ser qui el va animar per enrolar-se a Vox.

Segons explica el regidor, la seva sortida de l’armari en un ple municipal representant a un partit com el que lidera Santiago Abascal, amb els antecedents que existeixen i la seva manera de pensar, no només en matèria de LGTBI, on ha recolzat la llei d’Hongria sobre pedofília i homosexualitat, sinó en altres com l’avortament, la igualtat o la violència masclista, suposa «un alleujament a la doble pressió de em tractin d’homòfob o racista per ser de Vox».

José Vicente Aguilar explica que «mai he ocultat la meva orientació sexual, la meva família ho sap des de sempre, tot i que tampoc sabria dir-te des de quina edat, però no li dono importància. Sempre he sigut molt reservat amb la meva vida privada. Els meus sí que ho saben, però companys de partit o de corporació no en tenien constància i ara s’han emportat la sorpresa. M’agrada separar la vida personal de la política i la professional, ja que una cosa no implica l’altra», explica.

Després del seu anunci en el ple municipal revela que ha rebut el suport d’altres companys de partit de diversos consistoris de la comarca de l’Horta, amb els quals ahir es va fer una fotografia a les portes de l’Ajuntament de Burjassot. «La notícia ha corregut entre companys de partit i he rebut recolzaments». En aquest sentit, assenyala que «de moment, no ha tinc constància de comentaris de reprovació per fer pública la meva homosexualitat, només recolzament i afecte», insisteix.

Ara bé, ¿com prendran la seva ‘sortida de l’armari’ els dirigents autonòmics o nacionals? Aguilar descarta represàlies o pressions. «Sincerament, no crec que passi res d’això. Al contrari, espero el suport tant a nivell nacional com provincial, perquè a nivell local tots m’han mostrat el seu recolzament», afirma.

Però a ningú se li escapa la línia dura que manté Vox en determinats aspectes. «La directriu és que estem en contra dels xiringuitos que munta l’esquerra per aconseguir vots, no en contra de les persones. En la vida personal i privada cada un pot viure, conviure o ficar-se al llit amb qui li doni la gana». De fet, José Vicente Aguilar va ser l’únic regidor del ple que va rebutjar dimarts l’adhesió de Burjassot a la declaració institucional de la FEMP sobre LGTBI. «Vaig votar en contra per això, perquè estic en contra dels xiringuitos de l’esquerra», diu.

Notícies relacionades

El regidor desconeix si és el primer dirigent de Vox a sortir públicament de l’armari però sí que assegura que «si això serveix perquè persones del partit que estiguin en aquesta situació es decideixin a explicar-la i alleujar-se, m’alegraria ser un exemple per a tots ells».

Per la seva banda, fonts de Vox asseguren «no hi ha cap problema amb el fet que hi hagi homosexuals en el partit, que n’hi ha». En canvi, «estem en contra del col·lectiu LGTBI perquè funciona com un ‘lobby’», afirmen.

Temes:

Homosexuals Vox