Xafarranxo anti-Covid

Els primers joves vacunats a Lleida arriben de BCN

Van aconseguir la cita per immunitzar-se quan Salut va activar la web que va acabar col·lapsant-se dimecres

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De l’àrea metropolitana de Barcelona a Alcarràs (Segrià, Lleida) per vacunar-se contra la Covid. És el que han fet a trenc d’alba del primer de juliol desenes de joves àvids d’immunitzar-se. Quan es va anunciar el dimecres que la franja d’edat de 16-29 anys entrava en el xafarranxo de la vacunació a Catalunya, van aconseguir cita a la web de Salut que va acabar col·lapsada en qüestió de minuts.

A les portes de les escoles municipals d’Alcarràs, el ‘vacunòdrom’ del Segrià, alguns es fan selfies per immortalitzar el gran moment. Ja han rebut una dosi de la vacuna. «Fa mesos que intentem vacunar-nos, i ahir vam veure que hi havia lloc a Alcarràs i no vam dubtar a venir», explica Álvaro Fernández, 22 anys, estudiant d’ESADE i veí de Sant Gervasi. Juntament amb dos companys de classe més s’ha aixecat a les set del matí per cobrir amb cotxe els 170 quilòmetres que hi ha des de Barcelona. «Demà ens graduem i teníem pensat anar-nos-en tots a un sopar», afegeix Andrea Onandia, de Matadepera.

Contagiats després de Sant Joan

Expliquen aquests universitaris que almenys la meitat dels seus companys de classe s’han contagiat en els rebrots del juny. Deu de 20. «Sobretot després de Sant Joan: la gent ha sortit a les discoteques i se n’ha anat a la Cerdanya o la Costa Brava i és un continu de casos. Nosaltres ara estem més tranquils», diu Oriol Luis, el noi que els ha portat fins a Alcarràs. L’Andrea, diu, va preferir passar la revetlla sense sortir de casa. «Sabíem que passaria, només havíem d’esperar que ens posessin la vacuna».

Notícies relacionades

Andrea Onandia explica que ella era dels que tenia por de posar-se la injecció. «Ara ho tinc claríssim, tant de bo ho haguéssim pogut fer abans», explica. Per celebrar-ho, tenen previst viatjar a Mèxic a finals d’aquest mes. 

Almenys la meitat de la cua dels vacunats a Alcarràs procedeixen de l’àrea metropolitana barcelonina. «Hi havia tanta demanda que va petar la web i venen tots aquí. En realitat és bon senyal, però després hi ha gent d’aquí, del poble, que se n’ha d’anar a Lleida o Tremp per vacunar-se», es queixen alguns veïns.