Aniversari

Lady Di, la dona que va canviar el món, aquest dijous hauria fet 60 anys

La seva ombra és present en la societat i el seu exemple de naturalitat ha traspassat fronteres

Lady Di, la dona que va canviar el món, aquest dijous hauria fet 60 anys

REUTERS/John Sibley

2
Es llegeix en minuts

Parlar de Diana de Gal·les és parlar d’una icona que, lluny d’esvair-se i desaparèixer com la pólvora, cada vegada es fa més gran. La seva ombra és present en la societat i el seu exemple de naturalitat ha traspassat fronteres, fent d’ella una dona que va entregar la seva vida pels seus dos fills i per tots els ciutadans que li van transmetre la calor que no trobava a la Casa Reial britànica.

Aquest dissabte, Lady Di hauria fet 60 anys i, posats a imaginar-nos-la, estem segurs que seria ideal, radiant, com sempre es mostrava davant els mitjans de comunicació. El seu ideal no la motivava a convertir-se en una diva, però, no obstant, les circumstàncies que l’envoltaven i tot el que li va tocar viure van fer que es convertís en un dels grans rostres coneguts internacionals.

La seva prioritat sempre van ser els seus fills i ella va aconseguir canviar la manera d’enfrontar-se als problemes de la Reina Elisabet II, que, lluny d’amagar el seu rostre quan la polèmica arribava al seu palau, va haver de suportar els comportaments decebedors del seu fill i defensar la institució.

Una institució que molts van creure que havia mort el mateix dia en què Lady Di va tenir aquest fatídic accident, ja que ella va aixecar les masses populars i va aconseguir que el sentiment patriòtic i monàrquic tornés a ressorgir entre tots els ciutadans... però el cert és que això no va ser així, ja que la Reina Elisabet ha seguit al timó.

Notícies relacionades

Si alguna cosa no hauria permès Diana seria el distanciament entre els seus dos fills, que va criar en valors perquè no seguissin l’estela del seu pare ni d’aquesta família que li havia posat tantes pedres al camí. Sembla que només Harry ha tingut el valor de desvincular-se per complet de la corona i apostar per la seva família.

60 anys no han sigut suficients per oblidar una dona que va provocar un abans i un després en la societat, en el tractament de la informació als mitjans de comunicació i que va aconseguir eclipsar la reina en persona i el futur hereu de la corona. El mèrit de la Princesa de Gal·les sempre serà no haver sigut oblidada, sinó al contrari, recordada cada dia i homenatjada per les seves nores amb totes les picades d’ullet que porten a terme cada vegada que hi ha un esdeveniment públic.