Macrobrot

Nou estudiants, hospitalitzats a Palma després de donar positiu en Covid

  • Els joves han sigut traslladats des de l’hotel Palma Bellver, on estaven confinats, després de desenvolupar símptomes de la malaltia

  • El Govern balear aïlla tots els estudiants en quarantena al mateix hotel

Nou estudiants, hospitalitzats a Palma després de donar positiu en Covid

Efe

1
Es llegeix en minuts

Nou estudiants de la Península que estaven aïllats al Palma Bellver es troben ingressats a l’hospital Son Espases després de desenvolupar els primers símptomes de la Covid. La Conselleria de Salut ha assegurat que, tot i que el seu estat és lleu, s’ha ordenat traslladar-los al centre hospitalari per «precaució».

Mentrestant, continua el cribratge massiu dels joves identificats pels rastrejadors com a contactes relacionats directament o indirectament amb el macrobrot. El Govern balear ha informat que l’hotel Palma Bellver acull ja 175 joves. A tots se’ls ha sotmès a proves PCR i, de moment, 33 han donat positiu i 44 negatiu. No obstant, la xifra d’infectats podria augmentar en les pròximes hores ja que el Servei de Microbiologia encara té pendent processar 97 mostres. Macrobrot

contactes relacionats directament o indirectament amb el macrobrotla xifra d’infectats podria augmentar pendent processar 97 mostres.La Conselleria de Salut balear va fer un rastreig massiu quan va tenir coneixement del macrobrot que afecta ja més de 850 persones en vuit comunitats autònomes. El resultat va ser la identificació de 268 joves provinents de Galícia, el País Basc, Andalusia i Madrid, que havien tingut relació directa o indirecta amb el brot i que encara eren a l’illa.

El Govern balear està mirant de contactar amb els pares o tutors dels afectats i, fins al moment, ja ha aconseguit l’autorització per aïllar-ne 175 al Palma Bellver. Els estudiants van ser traslladats en ambulàncies fins a l’hotel pont i una vegada allà, van ser sotmesos a les proves diagnòstiques.

Els altres 93 estudiants estan aïllats en diferents hotels de l’illa a l’espera de rebre l’autorització paterna per ser traslladats al Bellver, on els faran les proves diagnòstiques del virus.

Un positiu entre 175 treballadors dels hotels

Notícies relacionades

Respecte als treballadors dels sis hotels principalment afectats, el Govern ja ha fet un cribratge. Dels 175 treballadors sotmesos a prova fins ara, un ha donat positiu en Covid.

En l’operatiu posat en marxa per Salut per controlar el brot estan participant equips tècnics del SAMU061, la Central de Coordinació Covid d’Atenció Primària i la Direcció General de Salut Pública, sempre en contacte amb el Centre de Coordinació i Alertes Epidemiològiques del Ministeri de Sanitat.