Noves xifres

Els viatges de fi de curs a Mallorca deixen ja més de 850 positius per Covid

Els viatges de fi de curs a Mallorca deixen ja més de 850 positius per Covid

CAPTURA VIDEO DIARIO DE MALLORCA

3
Es llegeix en minuts

Les comunitats autònomes han notificat fins aquest dissabte més de 850 positius en coronavirus vinculats als viatges de final de curs durant les últimes setmanes a Mallorca, amb la Comunitat de Madrid com la més afectada amb 363 estudiants contagiats i 3.000 més que van estar exposats al macrobrot i han hagut de mantenir quarantena.

Notícies relacionades

La Comunitat de Madrid, el País Valencià, Múrcia, Castella-la Manxa, Galícia, Catalunya, el País Basc i Aragó són els territoris en què s’han confirmat contagis en les últimes dues setmanes arran dels viatges.

Els brots es van originar en un concert de reggaeton a la plaça de toros de Palma i diferents festes en barcos i hotels, de manera que les autoritats sanitàries de cada territori han notificat nous casos en els últims dies fins a superar, a dia d’avui, els 850 positius.

Comunitat de Madrid

L’Executiu de la Comunitat de Madrid ha confirmat que fins aquest dissabte s’han registrat 363 casos positius de coronavirus i que hi ha 3.000 estudiants més exposats i en quarantena i que tots els contagiats tenen símptomes lleus. Les proves fetes fins ara apunten que tenen la variant britànica.

Balears

El Govern balear ha detectat 268 joves a Mallorca que podrien haver tingut relació directa o indirecta amb alguns dels positius per Covid de diferents comunitats que van viatjar a les illes en els últims dies i n’ha traslladat 33 a un hotel pont de Palma, habilitat per als aïllaments.

Els joves han sigut detectats en un rastreig massiu del brot relacionat amb viatges d’estudis de joves peninsulars, ha detallat l’executiu autonòmic.

El Govern ja ha començat el trasllat a l’hotel pont, la Palma Bellver, dels menors amb uns tutors que ho han autoritzat. L’hotel pont està destinat, en col·laboració amb la Conselleria de Salut, a acollir turistes que han pogut ser contacte estret d’algun cas positiu.

Fins aquest dissabte a la tarda, han sigut traslladats 33 estudiants i, en les pròximes hores, «es continuaran fent els trasllats que siguin necessaris», segons el Govern.

Així mateix, els altres menors rastrejats estan sota vigilància de les autoritats sanitàries a l’espera de proves diagnòstiques que garanteixin la salut pública.



Euskadi

Fins ahir, a Euskadi s’han detectat 126 positius lligats a aquest macrobrot. En les 255 proves diagnòstiques fetes s’han localitzat 30 nous contagiats de Covid-19 i s’ha constatat a més la presència de la variant delta i britànica.

Catalunya

A Catalunya aquests brots afecten ja més de 100 joves, 44 estudiants catalans que van anar a Mallorca i 57 que es van traslladar a Menorca, així com 27 alumnes més, no vinculats al macrobrot, però que van viatjar a Tenerife. Uns altres 17 es van desplaçar a l’interior de Catalunya.

Els brots relacionats amb viatges a Mallorca han afectat, de moment, 44 alumnes que han donat positiu, dels quals 28 corresponen a la Regió Sanitària Catalunya Central, 14 a Barcelona ciutat, 1 a les Terres de l’Ebre i 1 a l’àrea de Girona.

A més, aquests casos han aflorat, fins ara, 593 contactes estrets, dels quals 336 són a la Catalunya Central, 204 a Barcelona ciutat i 53 de disseminats pel territori.



Castella-la Manxa

La Conselleria de Sanitat de Castella-la Manxa espera que aparegui algun cas més de Covid-19 relacionat amb els viatges a Mallorca, que ja té 11 positius en aquesta regió, tot i que confia que no siguin gaires i no influeixin en la incidència acumulada a set dies.


A Castella-la Manxa han sigut avaluades 85 persones relacionades amb les festes de Mallorca i s’han confirmat 11 positius, a les províncies de Toledo i Guadalajara.



Galícia

Galícia comptabilitza 70 positius per coronavirus vinculats al brot, mentre que la Conselleria de Sanitat continua recopilant dades a través de cribratges i persones infectades que han sigut posades en quarantena per prevenir una propagació més gran.

País Valencià

La conselleria valenciana de Sanitat va xifrar fins divendres en 67 les persones que han donat positiu en coronavirus després de tornar d’un viatge de final d’estudis a Mallorca, totes amb símptomes lleus, tot i que es tracta d’una «xifra provisional» mentre es continua investigant.

Múrcia

El Govern de Múrcia va notificar que fins divendres s’han comptabilitzat al voltant d’una vintena de casos.

Aragó

Aragó compta amb una desena de positius vinculats als viatges de final de curs a Mallorca, segons dades ofertes fins divendres.