Oci educatiu

Les colònies d’estiu inicien temporada amb més peticions de beques que mai

  • Fundesplai ha rebut un 40% més de sol·licituds d’ajudes que el 2019; Pere Tarrés les ha vist incrementades en 3.500 demandes

Les colònies d’estiu inicien temporada amb més peticions de beques que mai

SIMONE BOCCACCIO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb aquest entusiasme que tenen els nens quan encaren una aventura i amb els nervis propis dels pares, els primers autobusos amb destinació als campaments i cases de colònies d’estiu organitzats per les entitats Fundesplai i Fundació Pere Tarrés han sortit aquest dimecres cap a les seves destinacions. Les xifres d’inscrits per a aquesta campanya freguen les del 2019, abans de la pandèmia, però les dues organitzacions han detectat un increment en les peticions de beques per poder finançar aquestes estades: Fundesplai ha registrat gairebé 7.000 sol·licituds (un 40% més que l’any passat) i Pere Tarrés també ha vist incrementades les peticions en prop de 3.500, tot i que preveu incrementar aquesta xifra fins al setembre, situant-se en nivells semblants al 2019.

El primer autobús de Fundesplai ha sortit de Barcelona, amb nens i nenes de la Llacuna del Poblenou d’entre 5 i 12 anys, en direcció a la comarca del Solsonès, on estaran uns dies participant en activitats a la naturalesa. L’entitat ha registrat de moment 68.000 participants per a les activitats d’aquest estiu, un 2% més que el 2019. En tot l’estiu Fundesplai ha planificat 1.300 colònies, casals, campaments i colònies en família, amb la participació d’escoles, ajuntaments i 115 esplais de l’organització.

La Fundació Pere Tarrés, per la seva part, té 32.000 d’inscrits, nivells semblants als del juny de fa dos anys. El seu primer autocar ha sortit de Sabadell cap a la Garrotxa, tot i que aquest mateix dimecres també s’inicien colònies i altres activitats a Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Vicenç del Horts.

Ganes de socialitzar

Des de Fundesplai, la presidenta de l’organització, Cristina Rodríguez, ha recalcat mitjançant un comunicat que nens i nenes tenien la necessitat de sortir i socialitzar després d’un confinament dur, i que per això s’ha recuperat la participació prepandèmia.

Notícies relacionades

Per la seva part, una de les responsables de comunicació de la Fundació Pere Tarrés, Isabel Vergara, ha destacat que aquest any les famílies confien més en la seguretat que les colònies ofereixen davant la Covid-19, tant per l’experiència de l’any passat com pels pocs contagis que hi ha hagut a les escoles durant el curs. Vergara ha posat en relleu l’experiència estival del 2020: «Entre els 21.000 participants que vam tenir a Pere Tarrés l’any passat, només es van registrar vuit positius, i això transmet confiança per a aquest any». 

Campaments d’El Periódico

Especial èxit de convocatòria han tingut aquest any els campaments de voluntariat ambiental, en els quals els joves de 13 a 17 anys recuperen un espai d’interès natural, social o històric prestant un servei a la comunitat alhora que aprenen diferents habilitats i també disfruten d’activitats lúdiques i de convivència. Aquest any se n’organitzen 10, dels quals tres es realitzen en col·laboració amb El Periódico. Com a novetat, Fundesplai organitza la primera edició del campus científic marí, organitzat per la Fundació CRAM, dirigida a joves d’entre 12 i 17 anys que es convertiran en «científics» orientats a la investigació, coneixement i conservació del medi marí Mediterrani.