Normativa municipal

Vic multarà amb 900 euros tirar petards molt sorollosos al centre

  • L’ajuntament impulsa una campanya per promoure hàbits més silenciosos en terrasses i parcs

Vic multarà amb 900 euros tirar petards molt sorollosos al centre
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Vic ha iniciat una campanya per conscienciar dels efectes nocius del soroll nocturn i ha prohibit tirar petards molt sorollosos al centre de la població durant les revetlles, sota penes de multes de fins a 900 euros. La campanya «A la nit activa el silenci» vol continuar promovent la bona convivència entre el veïnat en una època en què es fa més vida al carrer i a les terrasses, afirma el consistori.

L’ajuntament prohibeix també que durant les revetlles es tirin petards de categoria F3, els més forts, a la plaça Major o al centre històric. «Es protegeix no només a nivell acústic el veïnat del centre històric sinó també les persones que passegen o són en terrasses de bars o restaurants», ha remarcat l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Vic, Antoni Jurjo.

A més, hi haurà restriccions sobre a quina distància de les persones i el mobiliari urbà es poden tirar per evitar accidents. Així, els de categoria F1 es poden llançar a com a mínim un metre de persones i mobiliari urbà. Els petards de categoria F2 es poden llançar a un mínim de vuit metres de persones i mobiliari urbà. I els de categoria F3, només es poden utilitzar a un mínim de 15 metres de persones i mobiliari urbà, a més d’estar prohibits a la plaça Major i a places del centre històric. L’incompliment d’aquestes mesures es pot sancionar amb fins a 900 euros de multa.

També es demana que es respecti una distància mínima de 150 metres respecte als centres hospitalaris per tirar petards i productes pirotècnics, i es prohibeix que es puguin fer esclatar «en elements estructurals ni on puguin provocar molèsties a la resta de la ciutadania».

Notícies relacionades

A més, s’apliquen altres normatives vigents a tot Catalunya, com que no es poden tirar coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses, no es poden tirar mai petards contra ningú, no es poden encendre petards dins de les cases, no es poden tirar ni manipular petards des de balconades ni finestres, no està permès tirar petards al mobiliari urbà i als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

El representant de Protecció Civil, Francisco Gallardo, ha recordat que malgrat que cal seguir les mesures sanitàries és important no utilitzar gel hidroalcohòlic en cas de manipular pirotècnia. A més, ha recalcat que les mascaretes més apropiades són les de cotó, ja que les quirúrgiques són de paper i polipropilè, uns materials gens adequats amb el magnesi de la pirotècnia.

Temes:

Sant Joan Vic