El submarí ‘Piscis VI’ podria reforçar les tasques de recerca de l’Anna i Tomás Gimeno

  • El president del cabildo de Tenerife, Pedro Martín, assegura que aquest recurs privat pot submergir-se a 2.180 metres de profunditat

El submarí ‘Piscis VI’ podria reforçar les tasques de recerca de l’Anna i Tomás Gimeno

EFE / RAMÓN DE LA ROCHA

1
Es llegeix en minuts

Un submarí de titularitat privada podria reforçar les tasques de recerca de l’Anna i Tomás Gimeno que realitza el barco oceanogràfic ‘Ángeles Alvariño’. Així ho ha donat a conèixer el president del Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, en declaracions a Ràdio Club Tenerife. El regidor insular exposa que aquest recurs de petites dimensions de titularitat privada és capaç de submergir-se a 2.180 metres de profunditat, ja es troba instal·lat a l’Illa.

Martín advoca per buscar alternatives davant les desavinences que ha ocasionat el manteniment de l’‘Ángeles Alvariño’. «D’aquests no n’hi ha gaires a Europa i tenim la sort de tenir-lo. Estic segur que es podrien fer gestions per també aprofitar que té una tripulació professional que podria ajudar en aquests moments», addueix el president.

Notícies relacionades

L’esmentat submarí compleix el seu quart mes a Tenerife, després de ser instal·lat a Radazul per col·laborar en un projecte estratègic amb l’Institut Oceanogràfic de les Canàries (IEO). A més, ha sigut declarat d’interès estratègic pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

S’ha de ressenyar que el submarí privat ‘Piscis VI’ és el que més profunditat és capaç de descendir en el món, ja que arriba als 2.180 metres.