20 des del gener

Preocupació a Interior per la mort de tres motoristes aquest cap de setmana a Catalunya

1.300 motards s’han manifestat a Barcelona en una protesta a tot Espanya per millorar la seva mobilitat

Preocupació a Interior per la mort de tres motoristes aquest cap de setmana a Catalunya

Europa Press / Alberto Ortega

3
Es llegeix en minuts

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha lamentat aquest diumenge l’augment en el nombre de víctimes registrada aquest cap de setmana en accidents de trànsit a Catalunya. Des de la tarda de divendres, quan es va activar l’operatiu de trànsit amb motiu del cap de setmana, han mort a les carreteres catalanes cinc persones, dues més han quedat ferides de gravetat i set més, lleus. Tres dels cinc morts eren motoristes.

Elena ha indicat amb un missatge a les xarxes socials que aquestes xifres «ens situen de nou a nivells del 2019» pel que fa a víctimes d’accidents de trànsit.

El conductor d’una motocicleta va morir aquest dissabte en un accident després de col·lidir amb una furgoneta per causes que encara s’estan investigat a la via C-59 a Moià (Barcelona), ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) aquest diumenge.

Després de rebre l’avís a les 21.24 hores, els Mossos d’Esquadra van activar dues patrulles; també es van activar dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i unes altres dues del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van traslladar a la conductora de la furgoneta, ferida menys greu, a un centre de Moià.

Cap de setmana tràgic

Ahir va morir un altre motorista en un xoc amb un vehicle, per causes que es desconeixen, a l’interior dels túnels de Vallvidrera. I divendres va perdre la vida un altre després de col·lidir amb un cotxe per causes que encara s’estan investigant la via A-2 a l’altura d’Alcoletge (Lleida).

Amb aquesta víctima, de 56 anys i veí de Caldes de Montbui (Barcelona), són 54 les persones que han mort a causa d’un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya des de l’inici deL 2021. Un total de 20 motoristes han mort a les carreteres catalanes des deL gener.

Mobilització de motards

Precisament aquest diumenge ha tingut lloc la mobilització que motoristes de tot Espanya han dut a terme a 27 ciutats per reclamar que es respectin els seus drets i en resposta al que consideren un «atac constant» de la Direcció General de Trànsit (DGT) i del Ministeri de l’Interior.

Convocats per la Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes (IMU) amb el lema ‘Pel dret a la vida i a la mobilitat en llibertat’, els motards han sortit aquest diumenge al carrer a Barcelona i a 26 ciutats espanyoles més coincidint amb el Dia de la Moto, jornada que va declarar oficialment el Congrés dels Diputats el 2015 i que se celebra el segon diumenge de juny. A la capital catalana han participat uns 1.300 motoristes.

Els motoristes s’han concentrat a la zona d’aparcament de la Mar Bella de Barcelona i, posteriorment, han protagonitzat una marxa lenta fins a la Via Laietana per tornar a l’esmentada platja.

En aquesta ocasió, segons l’escrit presentat per l’IMU amb motiu del Dia de la Moto, els motards han protestat per les polítiques de mobilitat i seguretat de les administracions públiques.

Els motoristes demanen protegir totes les barreres de seguretat, incrementar la investigació dels accidents de trànsit, reconèixer la motocicleta com un vehicle eficient a les ciutats, permetent la circulació per les zones de baixa emissió, i millorar el ferm de les carreteres i carrers.

Circular pel voral

Notícies relacionades

També reclamen que s’incrementi la velocitat en autopistes a 130 quilòmetres per hora, que es permeti l’ús d’intercomunicadors als cascos de protecció, la circulació pel voral practicable en casos de congestió estàtica del trànsit a velocitat moderada i que no s’implanti com a obligatori l’ús de l’airbag.

Coincidint amb la celebració d’aquesta jornada, el Ministeri de l’Interior ha informat que 104 persones han mort en accidents de moto a Espanya en el que portem de 2021, cosa que suposa un de cada quatre morts a la carretera.