Campus d’excel·lència

La Universitat de Barcelona, el millor campus espanyol, segons el QS Rànquing

Cinc campus espanyols se situen entre els 250 millors del món, segons la prestigiosa llista

La Universitat de Barcelona, el millor campus espanyol, segons el QS Rànquing

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts

La Universitat de Barcelona (UB) és el centre espanyol d’estudis superiors amb millor valoració en el QS World University Rankings 2022 i a més puja 15 llocs respecte a l’any passat en aquesta classificació, en la qual apareixen 29 campus espanyols, tres més que en l’edició anterior.

En un comunicat, els responsables del QS, analista a nivell internacional d’educació superior, detallen que la UB és l’única que entra en la llista de les 200 millors universitats del món, al situar-se en el lloc 168 a causa de l’impacte de la investigació a les seves aules.

Aquesta institució pública catalana està en 39 llocs de la segona universitat espanyola més ben classificada, la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) que ocupa el 207. Mentre el campus català segueix entre les 200 millors universitats del món, l’Autònoma de Madrid ha caigut del ‘top 200’ al perdre set llocs durant l’any passat.

Segons els responsables del QS Rànquing, el recinte madrileny millora el seu acompliment en els dos indicadors de reputació de QS (acadèmica i des del punt de vista de l’ocupador), però rep puntuacions més baixes en les mesures de capacitat docent (ràtio professor per estudiant) i en l’impacte d’investigació (cites per facultat).

La tercera universitat més ben classificada és l’Autònoma de Barcelona (UAB), que passa del lloc 213 de l’edició passada al 209 de l’actual, mentre que la Complutense de Madrid (UCM) és la quarta, però descendeix del lloc 206 el 223.

Per primera vegada en la història del QS World University Rankings, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha entrat al ‘top 250’ del rànquing mundial al pujar del lloc 287 al 248. De les 29 universitats espanyoles que apareixen en el rànquing 2021, 10 institucions milloren la seva posició, 10 descendeixen i nou es mantenen estables.

El MIT es torna a imposar

A nivell mundial, el Massachusetts Institute of Technology (Estats Units) torna a situar-se, per desè any consecutiu, el número u del món.

Notícies relacionades

La Universitat d’Oxford (Regne Unit) ha pujat al segon lloc per primera vegada des del 2006 i la de Stanford (Estats Units) i la de Cambridge (Regne Unit) comparteixen el tercer lloc. La universitat líder d’Europa continental segueix sent l’ETH Zuric de Suïssa, que ocupa el vuitè lloc.

En el rànquing d’aquest any, QS enumera les 1.300 universitats més importants del món, 145 més que en l’edició de l’any passat, que es poden trobar en 97 ubicacions.