Pluges localment fortes

Avís de tempestes i calamarsa a Catalunya amb altes temperatures

Avís de tempestes i calamarsa a Catalunya amb altes temperatures

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

El temps estable, amb cel poc ennuvolat o assolellat, predominarà en la majoria del país aquest dimecres, en què al llarg del dia es produiran tempestes localment fortes al sistema Ibèric, Pirineu i a la meitat nord de Catalunya, tot i que el més significatiu, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), seran les altes temperatures que afectaran en particular la vall del Guadalquivir i les Canàries.

A Catalunya, concretament a Barcelona, Girona i Lleida, hi ha risc de tempesta i calamarsa a Barcelona.

Al conjunt d’Espanya

En concret, les temperatures continuaran pujant al conjunt d’Espanya i els termòmetres arribaran fins als 38 graus centígrads en punts de la vall del Guadalquivir, com Còrdova, Sevilla i Jaén, on l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’avís de risc (groc) per màximes molt altes.

A més, també ha avisat al nord-est peninsular per risc (groc) per tempestes i calamarsa, que afectaran en particular Terol, Lleida, Girona, Barcelona i Castelló. Mentrestant, al sud de les illes de Tenerife i Gran Canària tindran risc per vents del nord-est amb força 7 i, tot i que sense avís de risc, també les temperatures altes seran molt altes per a l’època a l’arxipèlag.

En general, en gran part del país predominarà el cel poc ennuvolat o amb nuvolositat d’evolució, així com amb alguns intervals ennuvolats al nord de Galícia i Cantàbric; entorn de la desembocadura de l’Ebre, Estret, Alborán i les Canàries s’esperen intervals ennuvolats.

Boires

A les meitats nord i est de l’interior de la Península hi haurà una mica de nuvolositat d’evolució, excepte en zones del terç occidental, que estarà més clar.

Notícies relacionades

Existeix la possibilitat d’alguna precipitació feble a la serralada Cantàbrica occidental i d’algun xàfec o tempesta a les muntanyes del terç oriental peninsular i de les illes Canàries, en general, febles i aïllats, més probables al sistema Ibèric oriental, el Pirineu i meitat nord de Catalunya, on podrien ser localment forts.

Així mateix, l’Aemet assenyala que poden haver-hi bancs de boira matinals a l’interior de Galícia i al Cantàbric, així com al litoral català i Alborán, i hi haurà calitja a les zones altes de les Canàries.

Temes:

Pluges Calor