Nenes desaparegudes a Tenerife

L’ampolla d’oxigen i la manta trobades a la zona de recerca de l’Anna i l’Olivia són del pare

  • Gámez confirma que continuarà amb la recerca i amb aquests mitjans fins, almenys, el 14 de juny

2
Es llegeix en minuts

Els objectes trobats aquest dimarts a 1.000 metres de profunditat a la zona on es busca l’Anna i l’Olivia, desaparegudes fa més d’un mes a l’illa de Tenerife, pertanyen al pare de les nenes, Tomás Gimeno, segons han confirmat fonts de la Delegació del Govern.

La directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha confirmat que es tracta d’una funda nòrdica i una ampolla de busseig que van ser trobats pel sonar i el robot del vaixell ‘Ángeles Alvariño’, que des de fa més d’una setmana rastreja la zona on va aparèixer la llanxa de Tomás Gimeno. Fonts de la investigació han precisat que els dos objectes seran sotmesos ara a anàlisi per mirar de confirmar si poden aportar pistes sobre el parador de les menors.

En un acte celebrat a Múrcia, María Gámez ha considerat que cal tenir en compte la «complexitat» del rastreig, ja que es tracta d’una zona de recerca «àmplia» i els objectes es van localitzar a uns 1.000 metres de profunditat, raó per la qual van haver de recórrer a l’Institut Oceanogràfic per poder disposar d’aquests mitjans.

Ha confirmat que continuarà amb la recerca i amb aquests mitjans fins, almenys, el 4 de juny, «per si es pogués localitzar algun indici més que doni pistes sobre el parador de les nenes». I és que al dispositiu s’ha sumat el barco oceanogràfic de l’Institut Espanyol d’Oceanografia ‘Ángeles Alvariño’, equipat amb un sonar d’escombrada lateral i un robot submarí, encarregat de rastrejar el fons marí a la recerca de pistes.

Radiografiar el mar

El barco oceanogràfic realitza la inspecció marina a la zona on la llanxa de Tomás Gimeno va ser trobada a la deriva, a una milla nàutica del Puertito de Güímar. La seva missió és radiografiar el fons marí amb el sonar per mirar d’identificar algun objecte estrany i, si és possible, pujar-lo a la superfície amb el robot submarí.

Notícies relacionades

En la investigació participen també efectius de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), i s’hi sumen cada dia més de 70 persones de mitjans aeris i marítims, a més de terrestres.

Sobre la investigació pesa el secret de sumari i ha inclòs diversos registres a la finca de Tomás Gimeno, situada a Igueste de Candelaria, les últimes ocasions comptant amb el recolzament d’una unitat canina desplaçada des de Madrid.

Temes:

Canàries