Segueix la recerca

Utilitzen tècniques de 3D a les Canàries per saber el pes de les bosses del pare que presumptament va segrestar les seves filles

  • Una càmera amb làser va captar ahir imatges del recorregut del pare, que es compararan amb les del 27 d’abril quan es va gravar el pare de les dues nenes, que ja fa 39 dies que estan desaparegudes

Utilitzen tècniques de 3D a les Canàries per saber el pes de les bosses del pare que presumptament va segrestar les seves filles

EFE / RAMÓN DE LA ROCHA

2
Es llegeix en minuts

Els investigadors de la Guàrdia Civil utilitzen tècniques en tres dimensions (3D) per intentar conèixer el pes i el volum de les bosses que Tomás Gimeno, el pare de les nenes desaparegudes a Tenerife el 27 d’abril passat, va transportar des del seu cotxe a la seva embarcació abans de fer la primera incursió al mar.

Ahir al matí, una càmera amb làser i escàner va captar imatges de l’escenari en què es va veure per última vegada Gimeno la nit que no va tornar les menors a la seva mare. L’objectiu dels agents és comparar les imatges amb les captades pel sistema de seguretat del port esportiu Marina Tenerife, on s’aprecia com l’empresari desaparegut va portar bosses i paquets des del seu vehicle fins al barco.

Es pot recordar que Gimeno va arribar al port esportiu a les 21.30 hores i va sortir a la mar amb la seva llanxa a les 21.50. Durant aquests 20 minuts, l’home amb ordre de recerca internacional va portar bosses i paquets fins a la llanxa ‘Esquilón’ i va parlar per telèfon.

¿Amagades a les bosses?

D’aquesta comparativa programada pels investigadors s’intentarà determinar si l’home portava les seves filles dins les bossess, en funció del seu pes i volum, així com de la postura de Gimeno durant el seu trajecte entre l’automòbil i el lloc d’atracament de la seva llanxa al pantalà A del port esportiu, segons va informar ahir Telecinco.

Les fonts consultades van explicar que el pare de les nenes no va fer servir farcells militars en aquell moment, com s’ha dit durant dies.

L’esmentada càmera utilitzada ahir al matí gira uns 360 graus i en cada captura de 20 minuts fa un recorregut virtual en tres dimensions, que facilitarà la recreació virtual del trasllat dels paquets i bosses.

La informació que s’obtingui també es transmetrà als investigadors del vaixell oceanogràfic ‘Ángeles Alvariño’ per facilitar la seva recerca en el rastreig del fons marí davant les costes de Santa Cruz de Tenerife.

Alta tecnologia naval

Avui fa 39 dies des que la mare de l’Olivia i l’Anna les va entregar al pare i no les ha tornat a veure. La investigació del cas requereix la utilització d’avançada tecnologia, com el sonar d’escombrada lateral, el submarí no tripulat ‘Liropus’ o la càmera escàner, així com d’un estudi del perfil psicològic de Tomás Gimeno per intentar determinar què va passar la nit del 27 d’abril i la matinada de l’endemà. En aquest últim cas, els agents miren de saber si hi va haver segrest i fuga, assassinat i fuga o assassinat i suïcidi.

Notícies relacionades

El geoposicionament del telèfon mòbil de Tomás Gimeno indica que les trucades i missatges a la seva exdona, els seus familiars i diversos amics es van fer davant les costes de Santa Cruz de Tenerife, entre Marina Tenerife i davant Hoya Fría. Partint d’aquest estudi de les comunicacions, la seva embarcació, sense bosses i paquets, va quedar a la deriva en aquest lloc i es va desplaçar a la deriva fins a les proximitats d’El Puertito de Güímar, on va ser localitzada a les 17.40 hores del 28 d’abril.

Partint del que ha transcendit fins ara, a la vivenda i la finca de Gimeno a Igueste de Candelaria no van aparèixer indicis o proves rellevants del parador de les nenes i el seu pare en els registres efectuats pel Laboratori de Criminalística i dos gossos del Servei Cinològic arribats des de Madrid.